Edificis de pocs habitatges, però amb uns pisos amplis, pensats per a famílies amb fills i ubicats a zones de la ciutat que resulten atractives per viure-hi. Aquest és el retrat de l´obra nova i dels seus compradors que ja avui hi ha a Terrassa. El fa el president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet.
De nova construcció, a la ciutat, encara n´hi ha ben poca, oi?
No hi ha massa activitat de promoció immobiliària nova a Terrassa, és veritat. El que es va venent són pisos de segona mà, així que es va eixugant l´estoc d´aquest producte existent a la ciutat. Però sí que des de fa un any i mig o dos s´han començat a fer algunes noves promocions.
Quins barris tenen més ganxo pels clients que volen un pis d´obra nova?
L´àrea de Can Roca està molt reclamada. També té present i futur la Zona Esportiva, Sant Pere, el Centre o Ègara. Però en cap cas en aquests indrets hi haurà grans edificacions, sinó que les noves promocions són petites i per a famílies. Potser de només cinc o deu pisets, o cases unifamiliars. Entre d´altres coses, perquè la majoria es fan amb l´únic finançament del promotor, sense bancs de per mig. No hem d´esperar cap nou boom de la construcció a Terrassa perquè l´estoc que hi ha d´immobles per vendre encara és important, però el 2016 ja començarem a veure-hi més moviment.
Ha canviat molt el perfil de client que ara vol obra nova?
Avui són parelles d´entre 45 i 50 anys, que abans de la crisi van comprar un pis i ara se´ls ha quedat petit perquè la família ha crescut. Ja no compren sobre plànol, sinó claus en mà. I volen un pis gran, que sigui per sempre. El públic que desitja un pis petit opta pel lloguer. Les entitats financeres propietàries de viviendes també s´estan adaptant a aquesta nova realitat.
En quin sentit ho diu?
Els grans grups inversors, la Sareb o els bancs amb habitatges que varen quedar per vendre en esclatar la crisi, i que moltes vegades fins i tot no estaven ni acabats del tot, els estan reestructurant. La idea es adaptar-los a la nova demanda familiar.