Diari de Terrassa

Pep Mota: “És bàsic que creixin sabent el que és cultura de l´esforç”

Pep Mota és dels quatre terrassencs entrevistats el que s’ha estrenat com a avi més recentment. Es va afegir al club dels avis l’any passat amb el naixement de l’Estel i enguany ha vist augmentada la descendència amb el Gerard. “Són encara molt petits. I quan et fan una rialla, un petó o una abraçada sents una immensa alegria”, descriu aquest terrassenc que dirigeix l’àrea social de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa. Pare de tres fills -Xavier (34), Elisabet (31) i Maria (23)- sabia que tard o d’hora assumiria el rol d’avi.
“L’Elisabet va venir un dia a casa per anunciar-nos que estava embarassada. Va ser una gran notícia”, recorda. Després, el Xavier ens va anunciar l’arribada del Gerard. “Suposo que vindrà més canalla”, afegeix.
Per fer un cop de mà als fills i, al mateix temps, fruir de la companyia dels menuts, el Pep dedica un dia sencer de la setmana (per separat) a cadascun dels néts. “El passo a recollir a les 8 del matí i els pares el vénen a buscar a casa al vespre”, diu.
En ple compte enrere de la propera Mitja Marató de Terrassa (el 24 de gener) ara compagina la feina en l’organització de la cursa amb la seva dedicació incondicional als néts. També practica la fotografia i fins al 29 de desembre exposa “Terrassa en imatges” al Centre Cultural.
“Molts avis es veuen obligats a criar els néts per necessitat dels fills, fins i tot els ajuden amb la pensió, però no és el meu cas”, explica aquest atleta terrassenc “ja retirat” que ha corregut sis maratons. Amb tot, cada dia fa esport (piscina i bicicleta) i un cop a la setmana surt a caminar amb amics de l’associació de la Mitja Marató.

Més llibres que joguines
L’arribada dels néts fa reviure als avis quan ells van ser pares. “La diferència entre un progenitor que s’estrena i un avi és que nosaltres tenim més paciència”, indica.
Un dels papers dels avis és el de transmetre bons valors. En aquest sentit el Pep vol promoure la lectura als seus néts. Per això aquest Nadal el tió regalarà llibres i contes en lloc de joguines.
Respecte a com afrontar les rebequeries dels més petits el Pep diu que amb calma i molta paciència però mai amb regals. “Veig avis que deixen el mòbil al nadó per entretenir-lo i no és massa aconsellable perquè el malacostumes i al final tot va a terra”, indica. També pensa que no se’ls ha de consentir tot. “Han d’espavilar-se, col·laborar i veure que la vida és més dura del que sembla. És bàsic que sàpiguen de ben petits què és la cultura de l’esforç”, conclou.

To Top