Ha estat pintor, camioner, paleta, però diu que com en una masia no es treballa enlloc. A Can Font de Gaià, d´on és el masover, en José García és l´home per a tot. Que s´ha rebentat una canonada d´aigua? Doncs allà hi és ell per arreglar-la. Ara s´han de podar els arbres fruiters? Cap problema. Que s´ha de netejar a consciència la piscina? En José ja és a punt.
A més de mantenir vigilada la casa en tot moment, aquest gadità que va arribar a Catalunya cap a mitjan anys 70 és un clar exemple de quin és el treball que desenvolupen els masovers del segle XXI. En José viu amb la seva dona en una casa que forma part de la finca que resta dominada per la bella masia de Can Font de Gaià. L´habitatge del masover és, com mana el costum rural, a només uns metres de la casa gran. “Hem viscut a Can Trias durant 14 anys i el cert és que a la masia estem millor que a la ciutat”, assegura. El contacte amb la natura –Can Font té unes 250 hectàrees forestals, sobretot de pins– és un dels avantatges que en José destaca de la seva feina.
En David Coll, administrador de la finca, diu que “per les tasques de manteniment i vigilància, en José rep un sou i té dret a una vivenda”. En el passat queda la fórmula de masoveria que implicava cuidar del bestiar i treballar la terra per entregar una part de la collita a la propietat. “A Can Font de Gaià cultivo un hort, però ho faig per entretenir-me. I tinc una dotzena de gallines per disposar sempre d´ous”, afegeix. El masover té dos fills que ja passen de la trentena d´anys. Sovint visiten els seus pares en un indret allunyat i proper de Terrassa alhora, amarat de serenor i presoner, de mica en mica, dels tons ocres tardorencs que tot ho acaben per envair.