Mil fitxes és una quantitat més que respectable per a un club de hockey. És el sostre al qual ha arribat l’Atlètic aquesta temporada. El club de Can Salas, a més, ha certificat el creixement de la línia femenina d’aquest esport i, tot i que amb una diferència de 64 llicències, enguany en té més que de masculines. En total, de les 1.000 fitxes, 532 corresponent a la categoria femenina mentre que 468 són de la categoria masculina.
Del miler de fitxes de practicants de hockey que té actualment l’Atlètic, 915 de les que s’han tramitat són de jugadors i jugadores des dels set anys fins a les categories sèniors. De la categoria Mini, per a infants d’entre els tres i quatre anys, en té 25 mentre que d’Iniciació I, per als de cinc anys, n’hi ha un total de 34 participants. A Iniciació II, per als participants de sis anys i que competeixen en els Jocs Escolars, n’hi ha un total de 26 fitxes tramitades.
Cal ressaltar que aquestes xifres són de fitxes per disputar les competicions de hockey sobre gespa. Les de hockey sala no es computen, ja que les disputen els mateixos jugadors i jugadores i, per tant, serien llicències duplicades. A més de les fitxes dels jugadors i les jugadores, l’Atlètic té tramitades 147 llicències corresponents al personal dels “staffs” tècnics, com entrenadors, fisioterapeutes, preparadors físics o delegats.
Club relativament jove
“És un orgull perquè som un club relativament jove, que competim contra clubs centenaris”, i va manifestar el president de l’entitat de Can Salas, Josep Maria Biosca, que va voler destacar que “la nostra escola ha crescut amb els anys i això és el resultat d’una feina ben feta”. Biosca va comentar també sobre l’escola de hockey que “ens ha donat molts èxits i és una escola que funciona i, això, fa que cada any creixi i que hi hagi l’efecte crida” i que d’aquesta manera es captin més integrants.
El màxim dirigent de l’Atlètic va recordar que “som defensors d’aquest model de treball amb la base” i el palmarès que ha aconseguit el club ho demostra. “Som els que tenim més lligues”, va apuntar. Biosca també va remarcar que el hockey femení del seu club hagi “fet un sorpasso al masculí”.
Admet que “no ens ho esperàvem” i, si bé les xifres no presenten molta diferència, sí que és un fet destacable. “El hockey és un esport d’equip ideal per a les noies pels valors que transmet”, va assenyalar el president del club de Can Salas. Biosca va apuntar que “ara el futbol femení té molta presència, però el hockey ja fa temps” que està en el primer pla i, des de 1969, hi ha secció femenina a l’entitat de Can Salas.
“El soci de l’Atlètic dedica el mateix interès als equips femenins que als masculins” i va afegir que “ara les noies viuen una explosió i abans, el masculí, com que era molt guanyador, era la nineta dels ulls de tothom”. La tendència, assegura, ha canviat.
Un dels aspectes que ha propiciat el creixement i no només a l’Atlètic, sinó a la resta de clubs de hockey del territori, ha sigut el fenomen dels Papis i Mamis. “Socialment, ha sigut molt positiu, perquè ha fet que tots els clubs creixin en una àrea que no ens podíem imaginar”. També el Hockey Plus, un lliga per a persones amb discapacitat psíquica ha col·laborat en aquest augment de capital humà que practica aquest esport en els diferents clubs de la ciutat i de Catalunya.
Elogi a les escoles dels clubs egarencs
El president de l’Atlètic va reivindicar especialment el paper de Terrassa en el món d’aquest esport i de tot el que ha aportat aquesta ciutat. Josep Maria Biosca va elogiar la tasca que ha fet el hockey de la ciutat durant tots els seus anys d’existència i va subratllar que “les escoles dels clubs d’aquí, Egara, CD Terrassa, Línia 22 i nosaltres, continuen funcionant”. La presència d’equips del hockey local a les màximes categories d’aquest esport i també a les seleccions així ho certifica.
![](https://www.diarideterrassa.com/wp-content/uploads/2021/04/DiarideTerrassa_b.png)