Esports

Tot a punt per a una Salvatge Trail de luxe

Diumenge se celebra l’onzena edició d’aquesta prova genuïna de Rellinars, amb una nova denominació i organitzada pel Centre Excursionista d’aquesta població

Un instant de la sortida dels participants d’aquesta prova de Rellinars de l’edició del 2023

El pròxim diumenge, i organitzada pel Centre Excursionista Rellinars, tindrà lloc l’onzena edició de la Salvatge Trail – Cursa Muntanya Rellinars, el primer any que es presenta amb aquesta denominació. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta localitat, de la Diputació de Barcelona i de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

En aquesta ocasió, els organitzadors ofereixen alguns itineraris més que els que ja eren tradicionals: una mitja de 21 quilòmetres i 900 de desnivell positiu; una quart de 12 quilòmetres i 475 de desnivell positiu; una cursa de 6 quilòmetres i 180 de desnivell positiu; una cursa infantil de 3 quilòmetres i 80 de desnivell positiu; una cursa infantil de 2 quilòmetres i 50 de desnivell positiu; i una cursa infantil d’1 quilòmetre i 15 de desnivell positiu.

També, com a novetat es permet fer la cursa de 6 quilòmetres caminant, com una marxa, fet que obre el ventall no només a corredors de trail running, sinó també al món excursionista.

Altres novetats que s’han introduït per a aquesta edició són l’objectiu de ser una cursa sostenible, que busca el residu zero. No es donaran envasos de plàstic ni tampoc gots per beure aigua als avituallaments. També serà una cursa inclusiva, oberta a persones amb capacitats diverses que vulguin i puguin fer aquests itineraris en iguals condicions que tothom, que poden inscriure’s a qualsevol dels itineraris i amb unes condicions preferents.

Els guanyadors rebran de regal d’un lot de productes de proximitat, cedit per diferents col·laboradors locals o de proximitat al poble. I també està prevista animació infantil durant tot el matí, amb batucada i concert final a càrrec dels Filibusters.

Un dels motius del canvi de denominació de la cursa i posar-hi el mot “salvatge” obeeix, segons l’organització a què “tenim el privilegi d’estar en una zona salvatge de la Serra de l’Obac. I tenim també un turó emblemàtic que s’alça a la capçalera de la Riera de Rellinars: La Roca Salvatge”.

Una cursa que va començar l’any 2013

Aquesta cursa va néixer el 2013 sota el paraigua del Club de Tennis Rellinars i, sis anys més tard, va agafar el relleu una altra associació del poble, els Amics de Rellinars. Enguany, el relleu el pren el Centre Excursionista Rellinars, que deixa ben clar, però, que continuarà sent l’esdeveniment de tot el poble de Rellinars, perquè entitats, associacions i la mateixa gent hi participen d’una manera o altra.

Tot a punt per a una Salvatge Trail de luxe
To Top