Esports

Un Mundial sub-17 amb accent egarenc

Dues davanteres terrassenques disputen la vuitena edició del Mundial femení sub-17 que se celebra a la República Dominicana. Es tracta de Natàlia Escot i Julia Jiménez

Natàlia Escot, de 17 anys, ha disputat setze partits internacionals amb la selecció

Des d’aquest dijous i fins al diumenge 3 de novembre, la República Dominicana acull el primer Mundial de futbol que es disputa en un país del Carib. La vuitena edició de la Copa del Món femenina sub-17 se celebra a les ciutats de Santiago i Santo Domingo. Dues futbolistes terrassenques s’hi veuen les cares amb les seves respectives seleccions. Ambdues són davanteres. Es tracta de la dominicana Julia Jiménez i l’espanyola Natàlia Escot.

Julia Jiménez juga a la UE Cornellà i forma part de la selecció amfitriona. El combinat dirigit per la seleccionadora Betzaida Ubri està format per una barreja de jugadores que juguen als Estats Units i d’altres que ho fan a la lliga del seu país. Jiménez és l’única futbolista de la llista que juga al futbol europeu. Ja havia estat internacional en les categories inferiors. És germana de l’exfutbolista del San Cristóbal Álex Jiménez, que va ser també internacional dominicà.

Natàlia Escot ha arribat aquest estiu al Barça “B” procedent del Levante Las Planas. Amb 17 anys, ha disputat ja 16 partits amb la samarreta de la selecció espanyola i ha marcat tres gols. El mes de maig es va proclamar campiona d’Europa sub-17 amb Espanya.

La selecció dominicana es troba al grup “A”. Després de l’estrena d’aquest dijous a la 1 de la matinada (hora catalana) davant l’Equador, diumenge a la 1 s’enfrontarà a Nova Zelanda. Dimecres vinent, a la mateixa hora, tancarà la primera fase davant de Nigèria.

El calendari d’Espanya

Espanya es troba al grup “B”. Aquest dijous debutarà contra els Estats Units. El combinat que entrena Kenio Gonzalo s’enfrontarà dissabte a Corea del Sud. Escot i les seves companyes tancaran la primera fase dimarts vinent enfrontant-se a Colòmbia. Els tres partits començaran a les 22 hores, horari català.

Anglaterra, Kènia, Corea del Nord i Mèxic integren el grup “C” i el Brasil, el Japó, Polònia i Zàmbia el “D”.

Els dos primers de cada grup es classificaran per als quarts de final del dissabte 26 i el diumenge 27. Les semifinals seran el dijous 31 i el divendres 1 de novembre i la final el diumenge 3.

Espanya ha guanyat els dos darrers Mundials

Espanya lidera el palmarès del Mundial sub-17 amb les mateixes dues victòries que Corea del Nord. El combinat espanyol s’ha adjudicat la victòria en les dues darreres edicions. El 2018, a l’Uruguai, va batre per 2 a 1 a Mèxic a la final, mentre que el 2022, a l’Índia, es va imposar per 1 a 0 a Colòmbia. El 2014, a Costa Rica, Espanya va perdre la final per 2 a 0 contra el Japó. I en les edicions del 2010 i el 2016 va ser tercera.

To Top