Esports

Caminades contra el sedentarisme

L’Ajuntament i el Consell Esportiu posen en marxa el projecte Mou-te, que inclou rutes per l’Anella Verda, a banda d’altres programes per promoure l’activitat física i saludable

L’Anella Verda acull els divendres al matí les caminades saludables obertes a tota la ciutadania

L’esport és un dels principals antídots per al sedentarisme. I d’entre totes les modalitats possibles, caminar és la més senzilla, econòmica i a l’abast de tothom. Promoure’n la seva pràctica entre la ciutadania és un dels objectius de l’Ajuntament de Terrassa, que ha posat en marxa aquest curs una nova edició del programa Mou-te, impulsat pels serveis d’Esports, Salut i Gent Gran, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa entre altres entitats ciutadanes.

En aquest sentit, s’ha posat en marxa la tercera edició de les Caminades Saludables. Un cop per setmana, cada divendres al matí, un grup de persones es reuneixen al nord de la ciutat per realitzar, sempre amb l’acompanyament d’un guia, diferents rutes per l’Anella Verda.

El projecte, un dels molts que engloba el projecte Mou-te, va néixer amb l’objectiu de promoure l’activitat física i saludable en la ciutadania, concretament entre les persones adultes i la gent gran que té uns hàbits habitualment sedentaris.

Any rere any, la demanda d’aquestes activitats ha anat creixent. Enguany, s’ha duplicat el nombre d’inscrits.

Entre les activitats, sempre gratuïtes, del programa, hi trobem les passejades de marxa nòrdica que tenen lloc per Torrebonica el segon dissabte de cada mes a les 9 hores. El punt de trobada és l’aparcament de l’estació de Renfe de Terrassa Est.

Dia Internacional contra el Càncer de Mama

Aquest dissabte dia 19 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional contra el Càncer de Mama, tindrà lloc una passejada especial de 5 quilòmetres. El punt de trobada serà al Casal Cívic de Sant Pere, a l’encreuament del Passeig del Vint-i-Dos de Juliol amb el carrer de Bartomeu Amat. L’activitat finalitzarà al Parc dels Catalans. A la Casa de l’Esport hi ha un servei de préstec de bastons de marxa nòrdica.

Una altra de les activitats oferides és el txikung, que inclou meditació, coordinació de moviments i meditació. Augmenta l’oxigen a la sang i afavoreix la flexibilitat, la mobilitat i l’elasticitat de les articulacions. Al Torrent de les Bruixes del parc de Vallparadís hi ha sessions el primer i el tercer diumenge de cada mes i al parc de les Nacions Unides (entre els carrers de l’Estatut i de Malgrat) el segon i el quart diumenge, sempre a les 10 hores.

To Top