Els gols que arriben des de la banqueta

Dels nou gols que ha marcat el Terrassa FC en les set jornades disputades fins ara, sis els han aconseguit jugadors que van començar de suplents i tots han servit per sumar punts

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

El tècnic del Terrassa FC incideix sovint en la importància que té comptar amb una plantilla compensada i ha destacat la rellevància dels jugadors que surten de la banqueta i que ajuden a resoldre partits o a conservar resultats favorables. És una premissa molt comuna en el futbol i, en el cas del conjunt terrassista, les xifres la refermen completament: dels nou gols aconseguits fins ara pels egarencs en els set encontres de lliga disputats, sis han sigut obra de jugadors que van sortir al terreny de joc des de la banqueta i, en tots els casos, han servit per sumar punts.

En la primera jornada, a l’Estadi Olímpic i enfront de l’Elche Ilicitano, el Terrassa FC perdia per 0 a 1 i Josu Gallastegi, que havia entrat en el minut 63, en el 79 va aconseguir el gol de la igualada, i va salvar un punt. A la segona jornada, al camp del Mallorca “B”, els de Chus Trujillo perdien per 1 a 0 i Aythami, que va ser titular, va empatar. El neerlandès Quentin Van den Heerik, va ingressar en el terreny de joc en el minut 64 i, en el 70 va aconseguir l’1 a 2 i, en el temps afegit, l’1 a 3 definitiu.

Després de perdre dos encontres consecutius, a les jornades tercera i quarta, amb un 0 a 1 a casa contra l’Europa i un 2 a 0 al camp de la Peña Deportiva, a la cinquena jornada, de nou un jugador que va ser suplent, va col·laborar a rescatar un punt. Va ser al camp de l’Atlético Baleares. El Terrassa FC perdia per 2 a 0. Jofre va reduir diferències i Gallastegi, que havia entrat en el minut 49, va obtenir el definitiu empat a dos en el minut 65 de partit.

Màxim realitzador

En el següent compromís, a la jornada sisena, a l’Estadi Olímpic, un gol de Van den Heerik, el màxim realitzador de l’equip, va servir per derrotar per 1 a 0 al Badalona Futur. I, en la darrera jornada, al camp del Valencia Mestalla, de nou els gols de jugadors que sortien des de la banqueta, va ser determinant. El resultat era d’1 a 0 pels locals quan, Gil Muntadas, de penal i en el minut 80, i Diego Garzón, en el temps afegit, van signar una remuntada que va valdre tres punts molt valuosos.

A la conclusió d’aquesta cita a l’Estadi Antonio Puchades de les instal·lacions de Paterna, l’entrenador dels egarencs va remarcar aquesta circumstància i la importància dels suplents i manifestava que “la gent que surt de la banqueta ens dona la vida i és espectacular. Tots són importants, els que entren i els que surten”.