Esports

Liciten el museu interactiu del hockey

S’instal·larà a la planta baixa de la Casa de l’Esport. Es preveu que aquesta exposició permanent equipada amb tecnologia punta estigui enllestida a principis de l’any vinent

La planta baixa de la Casa de l’Esport acollirà el nou Museu del Hockey / lluís clotet

Terrassa és cada vegada més a prop de tenir el seu Museu del Hockey, una iniciativa que va sorgir de Hockey per Terrassa, l’entitat que vetlla pels interessos dels clubs terrassencs de hockey, i que l’Ajuntament ha decidit posar en marxa. Ja s’ha publicat l’expedient de licitació i en els dies vinents s’espera rebre les ofertes per dur-lo a terme.

Aquest nou museu consistirà fonamentalment en una exposició immersiva dotada de les darreres tecnologies en projecció d’imatges i so, que permetrà al visitant introduir-se dins de la història del hockey terrassenc.

La mostra constarà de tres apartats principals: la història del hockey, centrada en la petjada terrassenca, els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i la realitat dels diferents clubs de la ciutat: Atlètic, Club Egara, CD Terrassa i Línia 22.

El pressupost de la base de licitació és de 72.587 euros amb l’IVA inclòs. No s’acceptaran propostes que superin la quantitat pressupostada.

Entre les partides que es contemplen en la licitació destaca l’enregistrament i muntatge d’audiovisuals. Les bases estipulen que es valorarà que l’exposició sigui totalment immersiva, així com la utilització de so embolcallant, pantalles retroil·luminades i l’ús de miralls espia.

Punts forts

A l’hora d’escollir les ofertes es tindrà en compte també la durada de l’exposició, valorant que superi els 10 minuts, així com el nivell d’actualització de l’exposició, que es pretén que sigui una mostra viva.

L’objectiu de l’Ajuntament és poder començar les obres tan aviat com sigui possible. Inicialment, està previst que s’escometi la primera fase dels treballs, després dels quals quedaria ja instal·lada l’exposició.
Es preveu, però, que en fases posteriors es duguin a terme ampliacions i millores en l’espai, així com una constant actualització d’aquest, en funció dels èxits que vagin aconseguint els jugadors i els clubs terrassencs.

Visibilitzar el pes del hockey terrassenc

La història del hockey local és indestriable de la història d’aquest esport en l’àmbit general. Aquest serà precisament l’enfocament de la mostra que es podrà visitar d’aquí a pocs mesos al raval de Montserrat. S’explicarà amb profusió d’imatges i projeccions la realitat dels clubs egarencs en l’àmbit català, espanyol, europeu i internacional, posant una especial atenció en l’olimpisme, car la majoria d’olímpics provenen del hockey.

To Top