Esports

Can Jofresa ja té un segon pavelló

L’equip de futbol sala del Terrassa FC va estrenar dissabte el nou espai annex al pavelló. En fases posteriors s’hi habilitaran els vestidors i altres espais

Tal com va assegurar l’Ajuntament, amb l’inici del curs esportiu 2024-2025 s’ha posat en funcionament el pavelló annex al de Can Jofresa. Després de més de dos anys d’endarreriments, canvis d’empresa i altres demores, dissabte passat es va jugar el primer partit oficial a la nova pista coberta de Can Jofresa. La va estrenar l’equip de futbol sala del Terrassa FC, que serà un dels usuaris principals d’aquesta nova instal·lació.

Tot i que el recinte, de 2.400 metres quadrats, ja s’utilitza, se n’ha acabat només la primera fase. Queda pendent encara la construcció dels vestidors, els lavabos, la sala d’entrada i la zona de consergeria. Està previst que es duguin a terme aquests treballs, per bé que no es coneixen encara les dates.

Poder disposar d’aquest nou pavelló era fonamental per a l’esport terrassenc. La seva funció principal és la de descongestionar el pavelló principal, que va patir un enfonsament de la teulada i ja es troba completament reparat. Els principals usuaris del pavelló són l’Handbol Terrassa i la Joventut Esportiva de bàsquet.

En aquesta instal·lació annexa hi jugaran fonamentalment diversos equips de bàsquet i de futbol sala que fins ara ho feien a les pistes poliesportives de Les Arenes i Ca n’Anglada. Molts d’ells han de jugar en un pavelló cobert per requeriment de les seves respectives federacions.
El Consell Esportiu del Vallès Occidental i l’Associació de Clubs de Bàsquet de Terrassa, una entitat que s’està acabant de crear, es preveuen també com a nous usuaris d’aquest nou pavelló.

Endarreriments

La construcció del nou pavelló no ha estat senzilla. Inicialment, les obres s’havien de començar a executar el mes d’octubre de l’any 2021. La idea inicial era que la instal·lació es pogués utilitzar el mes de setembre del 2022.

El projecte inicial contemplava el tancament de l’espai i una graderia per a 220 espectadors. El primer entrebanc va arribar quan l’empresa adjudicatària va renunciar a l’obra. Va caldre una segona licitació. Els treballs, pressupostats en 1,5 milions d’euros, n’han acabat costant 1.760.

Paral·lelament, la coberta del pavelló principal de Can Jofresa, malmesa per una tempesta el passat mes d’abril, ja s’ha reparat. Els dos pavellons funcionen a ple rendiment.

To Top