Esports

“Volem que sigui l’himne del futbol femení a Catalunya”

El videoclip va ser rodat a l’Estadi Olímpic, amb més de 300 jugadores de 35 clubs catalans

Acte de presentació del videoclip “Marquem un gol” / alberto tallón

“Marquem un gol”. És el títol del tema que busca posar fi a les discriminacions dins el món de l’esport. A través d’una cançó amb el grup de rumba Sabor de Gràcia, les veteranes de l’AE Can Llong de Sabadell han impulsat un projecte que va ser rodat a l’Estadi Olímpic, amb centenars de dones procedents de 35 clubs catalans. El videoclip oficial, que ja ha estat publicat a les plataformes digitals, ha estat presentat aquest divendres al Vapor de Prodis, amb la presència de la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, i el regidor d’Esports, Alberto Muñoz.

Laura Soriano, jugadora de l’AE Can Llong que ha participat en el projecte, ha encetat l’acte dient que “l’objectiu principal d’aquest projecte és fer molta força contra el masclisme, el racisme i l’LGTBIfòbia per poder combatre totes les desigualtats que malauradament encara existeixen”.

L’entrenador de l’equip sabadellenc, Agustí Holgado, ha estat el principal impulsor de la iniciativa. Va aconseguir convèncer (tot i que no va haver d’insistir molt) al cantant Sicus de Sabor de Gràcia, amb qui té una estreta relació, per tirar endavant el projecte. Tot i això, la de Sicus no ha estat l’única veu del videoclip. En aquest sentit, l’Alèxia i la Carlota, jugadores de l’AE Can Llong, també es van voler sumar a aquesta rumba catalana.

“Per què hi ha d’haver un debat quan una persona estima a una altra del mateix sexe?”, es qüestionava Agustí Holgado, que lamenta que això passi de vegades quan es parla de futbol femení. El tècnic ha manifestat que “hem fet història, perquè és el moviment més gran que s’ha fet mai al futbol femení i esperem que sigui un himne a Catalunya”.

Per la seva banda, Sicus ha expressat que “pensava que seria un projecte petit, de barri, però veure més de 300 jugadores a l’Estadi Olímpic lluitant contra aquesta causa va ser al·lucinant”.

Per altra part, l’Alèxia ha assegurat que aquesta “és una gran oportunitat per a totes les dones” per a començar a canviar les coses. En l’àmbit personal, destaca que “unir la música amb el futbol, que són les dues meves passions, va ser espectacular. És el més bonic que podem fer”.

To Top