Esports

Tres equips locals lluitaran per diferents objectius en Primera Catalana

Club Natació Terrassa, Sant Pere i Matadepera es preparen per debutar aquest cap de setmana en un mateix grup on esperen competir i anar creixent al llarg de tota la temporada

Torneig de pretemporada a les instal·lacions del Club Bàsquet Sant Pere / Lluís clotet

Fins a tres equips locals lluitaran amb ambició aquesta temporada en el mateix grup de Primera Catalana. Dos d’aquests ja van viure l’any passat aquesta mateixa aventura: CN Terrassa i Matadepera. Per la seva part, el Bàsquet Sant Pere va assolir l’ascens i vol consolidar-se a la categoria. Ja està tot preparat per encetar un campionat que dona el tret de sortida aquest cap de setmana. Aquest dissabte serà l’estrena del Sant Pere a casa (17.30 hores), mentre que el CN Terrassa i el Matadepera jugaran diumenge a domicili.

Després de classificar-se en novena posició en la primera temporada després de l’amarg descens de Copa Catalunya, el Club Natació Terrassa afronta una nova campanya amb una plantilla que destaca per la seva joventut. El seu tècnic, Blai Belbel, comenta que “hem patit tres baixes, però ens hem reforçat amb dues incorporacions del Sènior “B” i una altra provinent de fora”.

Malgrat que en línies generals valora positivament la pretemporada de l’equip, l’entrenador egarenc subratlla que “tenim tres baixes importants de cara a les primeres jornades. A més, tots tres són interiors”. Pel que fa als rivals amb els quals s’haurà d’enfrontar, Belbel diu que “cada setmana serà un nou repte, perquè hi ha una competència molt dura en aquesta competició. Tot i això, penso que hem après de l’experiència de l’any passat”.

Recupera la categoria

Només ha necessitat una temporada el Bàsquet Sant Pere per tornar a Primera Catalana. Després de quedar segon al seu grup i assolir l’ascens, el conjunt egarenc ha mogut peces aquest estiu, canviant la meitat de la plantilla. El tècnic Edu Guindó detalla que “tenim tres incorporacions de fora, però també ens hem reforçat amb jugadors de categories inferiors, concretament del sènior “B” i del júnior”.

“Després de reconduir la situació en qüestió d’un any, afrontem aquest nou repte amb il·lusió”, expressa l’entrenador del Sant Pere. Tanmateix, sap que “és un salt important. Cal tocar de peus a terra perquè ens enfrontem a rivals que t’obliguen a estar connectats durant tot el partit. En general, tenen més experiència i t’acostumen a penalitzar”. És per això que l’equip terrassenc es marca l’objectiu de mantenir la categoria.

Per una altra part, el Club de Bàsquet Matadepera va aconseguir fer una bona temporada i mantenir la categoria, finalitzant onzè en la classificació. Segons comenta l’entrenador Jordi Justribó, l’objectiu és clar: “Busquem crear un grup sòlid, consistent i amb ganes d’aprendre i créixer. No volem que les sensacions depenguin d’un resultat, sinó d’un procés”. El tècnic treballarà per “aprofitar les ratxes positives i saber gestionar les negatives”.

Pel que fa a la plantilla, fins a set jugadors continuaran a l’equip, mentre que han arribat quatre incorporacions provinents de categories inferiors del club.

Justribó manifesta que “les sensacions de la pretemporada han estat positives. Hem aprofitat els amistosos per començar a crear aquesta estructura d’equip que volem”. A més, pensa que “vam donar una bona imatge al torneig de Sant Pere”, que va acabar enduent-se el Natació.

Sobre els derbis que ens esperen, el tècnic del Matadepera assegura que “estic segur que seran partits ajustats que es decidiran per petits detalls”.

Sferic i Sant Pere “B” es tornen a veure les cares

L’any passat competien en el mateix grup de Primera Territorial. Enguany també es veuran les cares més d’un cop, però en una categoria superior. Sant Pere “B” i Sferic van finalitzar primer i segon, respectivament, i ara afronten un nou repte a Segona Catalana. El tècnic de l’Sferic, Cisco Poy, assegura que “sent realistes i coherents, el nostre objectiu és mantenir la categoria. Això no treu que competirem per intentar guanyar cada partit”. Poy també explica que “no sabem què ens trobarem, perquè és un grup estrany, amb set equips de Lleida”.

D’altra banda, el nou entrenador del Bàsquet Sant Pere “B”, Marc Vidaller, “el de la temporada anterior no va ser un ascens esperat. Ara, tenim un equip jove i dinàmic i l’objectiu primordial és que aquests creixin ràpidament”.

To Top