Carme Ballesteros, campiona del món veterana a Canfranc

L’atleta terrassenca Carme Ballesteros, amb la medalla d’or aconseguida a Canfranc penjada del coll

Als seus 57 anys, l’atleta terrassenca Carme Ballesteros s’ha proclamat campiona del món de trail running per equips en la categoria de veterans majors de 55 anys. La Women 55 Classic, de 17 quilòmetres de recorregut, es va disputar diumenge passat a la localitat aragonesa de Canfranc, a tocar de la frontera francesa.

Ballesteros es va classificar per a aquest Campionat del Món després de proclamar-se campiona de Catalunya de trail M55. A la localitat aragonesa va completar els 17 quilòmetres en un temps de 2 hores, 22 minuts, 50 segons i 95 centèsimes. Juntament amb les seves companyes de l’equip espanyol Amada de Jesús Sánchez, Carmen García i Maria Carmen Caballero es van proclamar campiones del món de la seva categoria amb un total de 14 punts.

La segona posició va correspondre a l’equip de la Gran Bretanya, intregrat per les corredores Sabina Russell, Stephanie Illingworth i Helene Witaker, que van assolir 25 punts. Va completar el podi l’equip d’Eslovènia, format per Urska Trobec i Ivica Zlogar amb 20 punts. La quarta posició va correspondre a les uruguaianes Rosana Correa i Sandra Inés Martínez, amb 27 punts.

“El més gran que he fet”

La terrassenca Carme Ballesteros es mostrava molt satisfeta després d’haver-se proclamat campiona del món a Canfranc. “És el més gran que he fet en tota la meva carrera atlètica. El trail és una disciplina molt especial. Nosaltres no en som especialistes, ja que correm una mica de tot, però després de ser campiona de Catalunya, ha estat espectacular i molt emocionant poder disputar aquest Mundial i acabar proclamant-me campiona del món.

Aquesta zona dels Pirineus Aragonesos, on se situen alguns dels tres mil més imponents dels Pirineus, es van omplir durant els tres dies de competició de corredors d’arreu del món, majoritàriament espanyols i francesos. Fa anys que a Canfranc s’hi celebra una cursa de trail que travessa tota la vall de Canfranc. Enguany va ser escollida per celebrar el Campionat del Món, on van prendre part 58 atletes catalans.