Esports

Nou curs amb canvis a la banqueta i fitxatges clau

Amb l’arribada de la nova entrenadora Stefy Piris, el conjunt de les Pedritxes està assentant les bases del nou projecte

El CD Terrassa es va desinflar en la segona volta de la temporada passada, cosa que ha provocat relleus en la banqueta i en el terreny de joc. Abans de l’aturada del desembre, semblava que l’equip no patiria gaire per mantenir la categoria, però no va ser capaç de guanyar cap dels 14 últims partits i va acabar quedant-se només un punt per sobre del “play-out” pel descens. Ara, el conjunt egarenc afronta una nova temporada amb noves cares i aires renovats. En substitució de l’argentí Alejandro Ayabarrena, l’exjugadora Stefy Piris s’ha fet càrrec de dirigir la banqueta de l’equip.

La revolució de la plantilla ha estat important. En primer lloc, cal destacar la marxa d’una de les capitanes del club, la talentosa migcampista Estel Forte, que farà el salt al Leuven de Bèlgica. Tampoc continuarà l’atacant argentina Martina Ferrazini, que va arribar l’any passat procedent de la lliga belga. Altres jugadores que no segueixen al primer equip són Maria Fonollosa, Emma Pirla, Bárbara Borgia, Ona Castro, Lídia Bosch, Fiona Adell i Carla Deyà. Malgrat el gran nombre de baixes, el CD Terrassa ha incorporat a dues peces de màxim nivell: Júlia Pons i Clara Ycart. Ambdues migcampistes tornaran a vestir la samarreta del CD Terrassa. Pons ha militat les dues darreres temporades a l’Egara, mentre que Ycart torna després de tres temporades a Alemanya, on ha brillat amb el Düsseldorfer HC. A més, altres jugadores de la pedrera faran el salt al primer equip.

El CD Terrassa no ho tindrà gens fàcil en el seu primer compromís de lliga, ja que haurà d’enfrontar-se diumenge a les 11 hores a l’Egara a les instal·lacions del Pla del Bon Aire.Serà el primer derbi de l’exercici.

STEFY PIRIS

“A casa, hem de ser forts contra tothom”

Com afronta el repte de liderar la banqueta del CD Terrassa? Amb molta il·lusió. Vam arrencar la pretemporada el passat 19 d’agost i encara hem de saber on estem, perquè estem assentant les bases d’aquest nou projecte. Estem construint nous sistemes i encara s’han d’ajustar conceptes, però busquem certa estabilitat i estructura. Hem d’anar pas a pas. Durant el Campionat de Catalunya hem estat provant coses i veig que hi ha encara un gran marge de millora.

L’equip va lluitar per la permanència la temporada passada. Quins canvis espera implementar per millorar la situació? Tenim clar que en les Peditxes hem de ser forts i capaços de competir contra qualsevol rival, sense cedir molts punts. La clau és donar el màxim en cada partit i mantenir una estabilitat i regularitat al llarg de tota la temporada. Per aconseguir això, hem de parlar totes el mateix concepte de joc, amb una bona gestió, disciplina i un fort caràcter. L’objectiu principal és la permanència, però ja veurem si podem aspirar a més.

Com afronta les primeres jornades de competició? Tenim un inici potent. Per començar, ens veurem les cares amb l’Egara, un rival difícil amb qui ja ens vam enfrontar al Campionat de Catalunya. La segona jornada rebem al Júnior a casa, on hem de ser forts i sumar.

To Top