Esports

L’Egara afronta el repte de tornar al capdamunt

Després de quedar-se a les portes de la “final-four”, el conjunt del Pla del Bon Aire treballa per ser més consistent

Aixecar el títol del Campionat de Catalunya ha donat a l’Egara un plus important per arribar a l’inici de lliga amb motivació, confiança i bones sensacions. La temporada passada es va quedar a només un punt d’assolir la “final-four”. Enguany, l’equip terrassenc treballa per ser més consistent i fiable, sobretot lluny del seu feu. La plantilla ha patit algunes baixes importants, però el club l’ha contrarrestat amb dues incorporacions de gran nivell i altres provinents de la seva pedrera.

Pel que fa a les baixes, la capitana Carola Salvatella, una de les artífexs dels èxits recents de l’Egara i de la selecció espanyola, ha decidit penjar l’stick. Qui tampoc continuarà al club terrassenc és la migcampista internacional Júlia Pons, que ha tornat al club on ha desenvolupat bona part de la seva carrera, el CD Terrassa. D’altra banda, també han marxat del conjunt egarenc les davanteres Anna Gispert i Laura Real. Després de perdre tres atacants, la direcció de l’Egara tenia clar quina posició havia de reforçar. Per això, s’han incoporat a la disciplina de l’equip l’escocesa Fiona Burnet i l’argentina Julieta Jankunas. Aquesta última ha sigut internacional amb la seva selecció en 165 ocasions i arriba procedent del Club Universitario de Córdoba del seu país.

En la primera jornada de lliga tenim ni més ni menys que un derbi. El conjunt que prepara Joan Vidal rebrà al CD Terrassa diumenge a les 11 hores. El primer derbi terrassenc de la temporada, disputat a les Pedritxes durant la celebració del Campionat de Catalunya, va acabar en un empat sense gols. El mateix resultat es va donar en l’enfrontament de lliga de la temporada passada al Pla del Bon Aire.

JOAN VIDAL

“Hem de mantenir una regularitat”

Com valora la pretemporada de l’equip? Què t’ha sorprès més positivament? El balanç és positiu. He vist ambició, bon joc, intensitat i, a més, hem aconseguit aixecar el títol del Campionat de Catalunya. La clau és continuar en aquesta mateixa línia. Hem intentat treballar l’apartat físic per tractar de ser més consistents i mantenir certa regularitat durant tota la temporada, sobretot fora de casa.

Quins són els principals objectius de l’equip? No em marco cap objectiu en concret. Treballarem per millorar el joc i els resultats de la temporada passada. Tenim les condicions i el nivell suficient per estar en la part alta de la classificació, però hem de centrar-nos sempre a donar-li la màxima importància a cada partit.

Quins equips veu favorits per guanyar la lliga? Com és habitual, crec que els grans favorits són Polo, Club de Campo i Júnior. Haurem de veure els primers partits per saber qui serà la revelació d’aquesta temporada, però penso que la Real Sociedad i la Complutense s’han reforçat molt bé.

Quines expectatives té amb les noves jugadores? L’escocesa Fiona Burnet no ha estat durant tota la pretemporada, però s’està adaptant bé a l’equip. Pel que fa a la davantera argentina Julieta Jankunas, està fent un molt bon treball i crec que aportarà gols.

To Top