Esports

Un equip de luxe per al CN Terrassa

Important injecció per a la natació del CN Terrassa, que comptarà enguany amb estrelles del nivell del campió del món Hugo González, César Castro, Paula Juste i Alba Herrero

Els olímpics Hugo González, César Castro, Paula Juste i Alba Herrero, aquest dijous a la piscina del CN Terrassa / LLUÍS CLOTET

El CN Terrassa ha reforçat de forma notable el seu equip de natació, integrat enguany per 24 esportistes. El club va presentar ahir algunes de les seves estrelles. Es tracta de quatre nedadors olímpics: el campió del món dels 200 esquena, el mallorquí establert a Califòrnia Hugo González, l’extremeny César Castro, que continuarà una temporada més al club igual que Mario Mollá, la lleidatana Paula Juste i l’alacantina Alba Herrero. Tots ells treballaran sota les ordres del tècnic Raúl Navalón. Sis dels nedadors han pujat dels equips inferiors, mentre que deu més han abandonat l’entitat.

Com a equip, els objectius del CN Terrassa són aspirar a guanyar la Copa d’Espanya de la Divisió d’Honor masculina i aconseguir l’ascens a la màxima categoria en la competició femenina.
El president del CN Terrassa, Joan Herrera, va destacar la rellevància de l’equip de natació: “Estem davant d’un projecte cada vegada més il·lusionant. Els nedadors que s’han incorporat s’uneixen a un grup de nedadors de gran valor, destinat a assolir les millors competicions possibles”.

El tècnic Raúl Navalón considera que l’equip vol fer un salt endavant: “Serem més competitius que l’any passat. Volem competir amb els millors, ser els millors. Tenim nedadors importants per aconseguir-ho”, va assenyalar.

Mollá i Castro segueixen

Els dos nedadors de l’equip que han estat olímpics a París, el mallorquí Mario Mollà i l’extremeny César Castro, segueixen a l’equip. Castro va comentar ahir en aquest sentit: “El projecte del club segueix en una bona línia. El nostre és un esport molt individual, però estem aquí per fer gran l’equip entre tots. La idea del club encaixa molt bé en la meva mentalitat i en la meva trajectòria. Després dels Jocs, vull enfocar aquesta temporada d’una manera alternativa, centrant-me més en els objectius col·lectius. M’agradaria també batre tots els rècords d’Espanya de relleus”.

Hugo González, per la seva banda, va comentar: “Estava als Estats Units i volia preparar-me en un club espanyol. No ho feia des del 2017. El CN Terrassa em va presentar un projecte que cobria totes les meves necessitats. Estic encantat de ser aquí”.

Paula Juste va comentar: “Sabia que venia a un projecte molt ambiciós. Em fa molta il·lusió ajudar a pujar el nivell de l’equip femení del Terrassa. Pujar de categoria és un objectiu clar i penso que fàcilment assolible”. Per la seva banda, Alba Herrero, va afegir: “Tocava començar un nou cicle. Nedar al CN Terrassa em fa una especial il·lusió”, explica l’alacantina.

El primer campió del món del CN Terrassa

La gran estrella de l’equip del CN Terrassa per a la temporada 2024-2025 és, sens dubte, el nedador balear Hugo González de Oliveira. Als seus 25 anys ja ha estat present en tres Jocs Olímpics: Río de Janeiro 2016, Tòquio 2020 i París 2024. En els darrers Mundials de Doha es va penjar dues medalles en la seva especialitat, l’esquena. És el vigent campió del món dels 200 metres esquena amb un temps d’1’55”30. A la capital del Qatar es va penjar també la medalla de plata en la prova dels 100 esquena. En aquesta mateixa distància, va assolir un diploma olímpic als Jocs Olímpics de París. Va acabar sisè.

To Top