Esports

Honor a les jugadores olímpiques del CN Terrassa

Tres waterpolistes del CN Terrassa, Pili Peña, Isabel Piralkova i Paula Camus, es van penjar un històric or olímpic a París, mentre que Nina Ten Broek es va penjar el bronze

Aquest dimarts va fer un mes. El dissabte 10 d’agost del 2024, la selecció espanyola femenina de waterpolo va assolir una fita històrica per a l’esport espanyol. El combinat de Miki Oca va derrotar Austràlia per 11 gols a 9 i es va penjar la medalla d’or olímpica, convertint-se així en la segona selecció femenina de tota la història que assolia la màxima glòria olímpica.

Entre les 13 waterpolistes d’aquella selecció hi havia una àmplia representació terrassenca. És per això que ahir el CN Terrassa va decidir retre homenatge a les seves medallistes olímpiques: la capitana Pili Peña, Isabel Piralkova i Paula Camus. Juntament amb la waterpolista terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón i el tècnic Jordi Valls van entrar per la porta gran en la llegenda de l’esport terrassenc. Tampoc no es va voler oblidar el club de la waterpolista neerlandesa Nina Ten Broek, que es va penjar la medalla de bronze a París 2024.

“La fita olímpica de les esportistes del club ens omple d’orgull i reconeix l’aposta pel waterpolo femení que fem”, va expressar el president de l’entitat, Joan Herrera, en el seu parlament. Dirigint-se a les waterpolistes, els va agrair haver situat el nom del CN Terrassa en l’elit del waterpolo femení internacional, afegint que “el projecte femení per a la temporada que comença ens farà poder disputar una temporada molt il·lusionant”.

Pili Peña vol seguir aprenent

Pili Peña, que jugarà al CN Terrassa per sisena temporada consecutiva, va explicar que el seu objectiu, tant amb el club com amb la selecció, “continua sent seguir aprenent”. Per a ella, l’or olímpic va ser “la cirereta del pastís”. Va assegurar que aquesta fita els va permetre “saber com fer bé les coses per continuar”.

Igual d’emocionada es mostrava l’egarenca Isabel Piralkova, que ha tancat la temporada amb l’or olímpic i l’or a l’Europeu júnior, competició de la qual va ser escollida la millor jugadora. “Ha estat tot molt nou per a mi. Tot i viure una temporada plena d’èxits, encara em queda molta feina per fer”, va assegurar.

Pel que fa a la neerlandesa Nina Ten Broek, va donar a la medalla de bronze aconseguida la importància que es mereix. “Una medalla olímpica és un somni per a qualsevol esportista”, va assegurar la waterpolista del CN Terrassa, ja centrada en el seu equip.

To Top