Esports

El CN Terrassa fitxa el campió del món Hugo González

Ha disputat els tres darrers Jocs Olímpics i és una estrella de l’esquena mundial

Hugo González de Oliveira, de 25 anys, nou nedador del CN Terrassa

L’equip de natació del CN Terrassa s’ha reforçat amb un dels millors nedadors del panorama internacional. Es tracta de l’especialista en esquena Hugo González de Oliveira, un nedador de 25 anys que enguany ha guanyat dues medalles als Mundials de natació i ha pres part en els tres darrers Jocs Olímpics: Río de Janeiro 2016, Tòquio 2020 i París 2024. A la capital francesa es va classificar en una meritòria sisena posició en la final dels 100 metres esquena.

Fill de pare espanyol i mare brasilera, González es va formar als Estats Units, a les universitats d’Auburn i Berkeley, on es va graduar  en filologia portuguesa. Després de la cita olímpica d’aquest estiu ha decidit deixar els Estats Units i tornar a Europa. La seva incorporació al CN Terrassa suposa un important salt endavant per al club, que ha incorporat un nedador de primer nivell mundial.

Als Jocs de Río 2016, amb només 17 anys, va ser setzè en els 200 esquena i vintè en els 100 esquena. Cinc anys més tard, a la capital japonesa va ser sisè en els 100 esquena i onzè en els 200 estils.

Aquest any ha aconseguit excel·lents resultats. Es va proclamar campió del món dels 200 esquena amb un temps d’1’55″30 i es va penjar la plata en els 100 esquena. Als passats Jocs Olímpics de París, va acabar sisè en els 100 esquena.

Arriben també dues joves promeses

També s’han incorporat al CN Terrassa per a la temporada 2024-2025 els joves nedadors Marcos Martín (Real Canoe) i Hèctor Morales (CN Granollers). Ambdós buscaran la classificació per a l’Europeu sub-23.

Morales prové del CN Granollers, on ha competit fins ara en les proves de 200 i 400 metres estils, les mateixes que neda Martín. El madrileny es trasllada a Terrassa des del Real Canoe Natación Club i el Centre d’Alt Rendiment de Madrid.

To Top