Esports

Sarai Gascón, sisena en els 100 lliure S9 a París

No va poder sumar aquest dimecres la nedadora terrassenca la seva segona medalla als Jocs Paralímpic de París. Es va endur un diploma olímpic després de nedar els 100 lliure en 1’04”55

L’egarenca Sarai Gascón nedarà aquest dijous els 200 estils i dissabte els 4x100 lliure mixtos / paralímpicos

Se li ha escapat aquest dimecres a Sarai Gascón una altra possibilitat de medalla en els seus cinquens Jocs Paralímpics. La nedadora del CN Terrassa s’ha classificat en una discreta sisena posició en la final dels 100 metres lliure de la categoria S9 que s’ha disputat a la piscina del Paris La Défense de la capital francesa. Ha signat un temps d’1’04”55.

Tot i fer una bona cursa, Gascón s’ha vist superada per les dues nedadores australianes, les dues nord-americanes i la brasilera. La medalla d’or ha estat per a l’australiana Alexa Leary, que ha batut el rècord del món amb una plusmarca de 59”53. La nord-americana Christie Raleigh-Crossley s’ha penjat la plata amb un registre d’1’00”18, mentre que el bronze ha estat per a la brasilera Mariana Ribeiro, que ha nedat els 100 metres en 1’02”22.

Sarai Gascón, de 31 anys, s’ha quedat a 2 segons i 33 centèsimes de la lluita per les medalles. Ha passat pels primers 50 metres amb un temps de 31”15, en una sisena posició que ja no abandonaria fins al final de la prova.

A les sèries matinals, la nedadora terrassenca ha signat el setè millor temps de totes les participants amb un registre d’1’05”34.

Li queden dues proves

En les dues proves que li queden per disputar en aquests Jocs Paralímpics de París 2024, la nedadora terrassenca intentarà millorar el seu botí de medalles paralímpiques en els que seran, amb tota seguretat, els seus darrers Jocs.

Dilluns, l’egarenca es va penjar la medalla de bronze en el relleu dels 4×100 estils mixtos. En les altres dues finals que ha nedat fins ara ha acabat en sisena posició: els 100 lliure d’aquest dimecres i els 4×50 lliure mixtos de divendres passat.

Aquest dijous, Gascón nedarà els 200 metres estils, una prova en la qual no hauria de tenir problemes per classificar-se per a la final de les 18.55 hores. Tancarà la seva participació en aquests Jocs en la darrera jornada de competició a la piscina de La Défense. El dissabte a les 20.34 hores es llançarà a l’aigua per disputar la final dels 4×100 lliure mixtos.

Àlex Villarejo, catorzè en 100 lliure S12

El nedador del CN Terrassa Àlex Villarejo ha nedat també aquest dimecres a la piscina de La Défense els 100 metres lliure S12. El reusenc de 20 anys ha finalitzat en catorzena posició amb un temps de 58”49, quedant fora de la final, que han nedat els vuit millors de la categoria. El campió olímpic ha estat l’ucraïnès Yaroslav Denysenko, que s’ha penjat l’or amb un temps de 53”11. El navarrès Ivan Salguero ha acabat vuitè amb 54”65.

To Top