Medalla de bronze per a Àlex Pintado en els 1.500

El terrassenc va travessar la línia de meta per darrere de l’australià Cameron Myers, que va ser plata amb 3’40″60 i de l’etíop Abdisa Fayisa, que es va proclamar campió del Món sub-20

Àlex Pintado, celebrant la medalla de bronze aconseguida a Lima / RFEA

L’atleta terrassenc Àlex Pintado va quallar una extraordinària actuació en el Campionat del Món d’atletisme que es va finalitzar el passat cap de setmana a la capital del Perú, Lima. Pintado, de 17 anys, milita en el Playas de Castellón. Ja s’havia imposat en les sèries semifinals, es va penjar la medalla de bronze en la final dels 1.500 metres d’aquest Mundial sub-20 d’atletisme.

Després d’una excel·lent cursa, Pintado es va classificar en tercera posició amb un temps de 3 minuts, 41 segons i 03 centèsimes. El terrassenc va travessar la línia de meta per darrere de l’australià Cameron Myers, que va ser plata amb 3’40”60 i de l’etíop Abdisa Fayisa, que es va proclamar campió del Món sub-20 amb un registre de 3’40”51. Pintado va sortir molt fort i es va saber mantenir en les primeres posicions des de l’inici de la cursa. Va aguantar bé i gràcies a uns grans metres finals, va acabar pujant al podi.

Àlex Pintado, que es va adjudicar la victòria la setmana passada en la semifinal dels 1.500, no s’esperava penjar-se aquesta medalla a Lima. “He fet cas al meu entrenador, que em va dir que em situés entre els cinc primers. He corregut molt bé. El sol fet de ser a la final ja em semblava impossible per una qüestió de rànquing”.

La dedicatòria

L’atleta de Terrassa va afegir després de penjar-se la medalla de bronze: “Dedico aquesta victòria als meus companys. Molts d’ells arribaven en un gran estat de forma i no han pogut demostrar-ho a conseqüència de la intoxicació alimentària que van patir. També ho dedico a la meva família”.

També van estar presents en aquest Mundial sub-20 altres dos atletes formats a la Unió Atlètica Terrassa. Ambdós tenen 19 anys. Es tracta d’Adrián Priego, que ha fitxat enguany pel FC Barcelona, i d’Ericka Maseras, nascuda a Vacarisses, que pertany a la Unió Colomenca. Priego va prendre part en el relleu de 4×400 metres, mentre que Maseras va córrer el de 4×100. Cap d’ells va classificar-se per a la final.

L’única medalla espanyola

Amb només 17 anys, Àlex Pintado s’ha convertit en l’únic medallista espanyol d’aquest Mundial sub-20, que ha estat marcat per la intoxicació alimentària que va afectar a un gran nombre d’atletes espanyols. Aquesta circumstància ha impedit que diversos atletes espanyols poguessin pujar al podi. Pintado, que va esquivar la intoxicació, va aprofitar el seu gran estat de forma per penjar-se un bronze històric.