Isa Piralkova es penja la medalla d’or amb la selecció júnior

Va ser la màxima anotadora espanyola de la final davant d’Hongria amb tres dianes

La waterpolista terrassenca del CN Terrassa Isa Piralkova s’ha proclamat campiona d’Europa en la categoria júnior femenina en la competició celebrada a la capital de Croàcia, Zagreb. Es tracta del tercer Europeu júnior consecutiu que s’adjudica el combinat espanyol. L’egarenca completa així un estiu fantàstic en el qual s’ha proclamat també campiona olímpica amb la selecció absoluta a París 2024.

La selecció que prepara Mario García es va imposar a la final per 10 gols a 9 a la selecció d’Hongria en un matx en el qual l’egarenca va tenir una participació molt destacada. Va ser la màxima golejadora espanyola amb tres dianes. Carlota Peñalver i Julia Cereijo en van anotar dos cadascuna, mentre que els tres restants van ser obra d’Ariadna Temprano, Rita Gurri i Queralt Antón.
Piralkova va anotar el primer gol del partit quan només s’havien disputat 33 segons en la primera acció de superioritat de les espanyoles. Els seus altres dos gols els va anotar també al primer quart, al minut 6, el primer de penal i el segon en una altra superioritat numèrica.

Espanya va dominar els dos primers quarts amb claredat. Es va adjudicar el primer per 5 a 3 i el segon per 2 a 0. Al descans, manava ja per un contundent 7 a 3. Les hongareses van intentar reaccionar a la represa, però van perdre el tercer quart per 2 a 1. A l’últim, van intentar la remuntada. Van imposar-se per 1 a 5, però no la van arribar a culminar.

El combinat espanyol va accedir a la final després de desfer-se també per la mínima (12-11) del conjunt amfitrió, Croàcia. A la semifinal, Piralkova va tornar a ser la màxima anotadora amb tres dianes. En el duel per la medalla de bronze, Grècia es va desfer de Croàcia per un contundent marcador de 18 gols a 8.

El combinat masculí disputa aquesta setmana l’Europeu júnior a la ciutat búlgara de Burgas. Hi prendrà part el jugador del CN Terrassa Albert Sabadell.