Esports

París deixa un històric or a l’esport terrassenc

La selecció femenina de waterpolo va pujar al graó més alt del podi olímpic, mentre que les seleccions de hockey van tenir les medalles a tocar

La medalla d’or de la selecció femenina de waterpolo va ser el màxim guardó amb representació local en els Jocs Olímpics de París 2024 que van finalitzar el passat cap de setmana. Entre els altres esportistes relacionats amb Terrassa, hi va haver una mica de tot. La selecció masculina de hockey van aspirar a medalla i la femenina va complir. L’atleta Cristina Montesinos va fer un paper més que correcte. Els dos nedadors del CN Terrassa no van poder accedir a cap de les finals a què optaven.

Waterpolo (femení)
La medalla d’or que faltava a la col·lecció
Abans, l’equip havia sumat dues plates a Londres i a Tòquio

El waterpolo, en la seva categoria femenina, té un recorregut força més curt en els Jocs Olímpics. Va començar a ser olímpic a Sidney 2000 i, a París, s’ha viscut la seva setena competició. La selecció espanyola femenina, havia pujat al podi en els de Londres 2012 i en els de Tòquio 2020, després de perdre sengles finals, amb els Estats Units com a mur infranquejable. En aquesta ocasió, el conjunt femení va vèncer les nord-americanes a la fase de grups i van penjar-se l’or guanyant a Austràlia a la final per 11 a 9. A l’equip hi han participat les jugadores del CN Terrassa Paula Camus, Isa Piralkova i Pili Peña i la terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón. Un altre representant del waterpolo egarenc, Jordi Valls, també va ser part important de l’èxit d’aquest combinat femení, des del seu càrrec de segon entrenador del seleccionador Miki Oca.

Hockey (masculí)
A punt de penjar-se la medalla de bronze
La selecció de Max Caldas va acabar en el quart lloc

La selecció masculina, amb vuit jugadors locals, va fregar una medalla. L’equip de Max Caldas, va ser capaç del millor, amb victòries de prestigi contra Alemanya, que seria subcampiona, i Bèlgica, medalla d’or a Tòquio, però a la lluita pel bronze, va caure davant de l’Índia per 2 a 1, en un partit on va desaprofitar fins a deu llançaments de penal-córner. A favor, aquest combinat té la seva joventut i només tres dels seus integrants repetien presència olímpica, cap d’ells terrassenc. Tot i la irregularitat de l’equip, aquesta joventut permet augurar un llarg recorregut de cara a futures cites olímpiques.

Hockey (femení)
El paper que, més o menys, s’esperava
Tercera a la fase de grups, va caure a quarts de final

Es pot dir sense risc a equivocar-se que el paper de la selecció femenina de hockey, amb les egarenques Clara Pérez, Marta Segú i Júlia Strappato, va ser l’esperat. Les de Carlos García Cuenca van complir amb el primer objectiu, classificar-se per als quarts de final, amb un merescut tercer lloc a la fase preliminar, amb resultats, més o menys, previsibles. El triomf contra la selecció de la Gran Bretanya va possibilitar aquesta tercera plaça. Qualsevol dels possibles encreuaments, tanmateix, oferia cap rival assequible i, finalment, el combinat espanyol es va haver de jugar el pas a semifinals contra Bèlgica, que va eliminar a les de García Cuenca amb un resultat de 2 a 0.

Waterpolo (masculí)
Sense opcions de medalla a quarts
Després de completar una primera fase de grups impecable

Després d’una primera fase impecable, amb cinc victòries en els cinc partits disputats, la selecció espanyola masculina de waterpolo va quedar fora de tota possibilitat de medalla en caure als quarts de final contra Croàcia. Aquesta selecció, que en el darrer partit de la fase de grups contra els Estats Units, optava a ser primera, va quedar quarta i va anul·lar el somni dels de David Martín de lluitar per una medalla. El combinat espanyol, amb dos egarencs a les seves files, Bernat Sanahuja, jugador del CN Atlètic Barceloneta, i Álvaro Granados, del Novi Beograd, però que en principi ha fitxat pel Pro Recco, amb la derrota contra Grècia per 13 a 11, va classificar-se finalment en la sisena posició. Sèrbia, a la final, va obtenir la medalla d’or imposant-se a la selecció croata mentre que els Estats Units van guanyar la final de consolació i van penjar-se el bronze.

Atletisme
Una meritòria participació
Cristina Montesinos, la primera atleta local en anar a uns Jocs

La marxadora egarenca Cristina Montesinos s’estrenava en uns Jocs Olímpics. A més, era la primera atleta femenina de la ciutat que es classificava per a aquesta competició. La seva primera cursa van ser els 20 quilòmetres marxa, prova celebrada a la plaça de Trocadero de la capital francesa, i en què la terrassenca va finalitzar en una més que meritòria desena posició. A la cursa de marató de marxa de relleus mixtos, fent parella amb Miguel Ángel López, va ser novena.

Natació
Nedadors del CN Terrassa
Mario Mollà i César Castro no van accedir a cap final

Mario Mollà i César Castro, nedadors del CN Terrassa, van formar part de l’equip espanyola a aquests Jocs Olímpics de París, però cap dels dos, en les diverses proves en què van prendre part, van poder accedir a la final. Mollà, en les preliminars dels 100 metres papallona, es va classificar en la vint-i-cinquena posició i va quedar eliminat. En els 4×100 estils, l’equip espanyol va quedar fora per desqualificació. Castro, per la seva banda, va nedar els 4×200 lliures i l’equip va acabar en la tretzena posició. Els dos nedadors del club egarenc van participar en els 4×100 lliures, si bé no es van classificar per a la final, ja que van finalitzar en la sisena plaça de la seva sèrie.

To Top