Esports

Dues terrassenques busquen l’or olímpic dissabte a París

Paula Leitón i Isa Piralkova disputen dissabte a les 15.35 hores el partit més important de les seves vides. També les seves companyes de club Pili Peña i Paula Camus i el tècnic Jordi Valls

L'egarenca Paula Leitón està vivint els seus tercers Jocs Olímpics després dels de Río 2016 i Tòquio 2021 / RFEN

Els esportistes terrassencs no han aconseguit cap medalla en aquests Jocs Olímpics de París 2024. Ni les seleccions de hockey, ni els nedadors del CN Terrassa, ni la marxadora Cristina Montesinos, ni la selecció espanyola masculina de waterpolo no han pogut complir el somni de pujar al podi olímpic.

Queda, però, encara una bala a la recàmara. Es tracta de la selecció espanyola de waterpolo femení, que disputarà dissabte a les 15.35 hores al La Défense Arena de la capital francesa la final olímpica femenina contra Austràlia.

El combinat que prepara Miki Oca es va imposar als Països Baixos per penals en la semifinal de dijous i s’ha assegurat ja la medalla de plata. Però no en té prou. El combinat que té com a tècnic assistent el terrassenc Jordi Valls aspira a derrotar Austràlia, que va eliminar per sorpresa els Estats Units en la tanda de penals en l’altra semifinal.

Les terrassenques Paula Leitón (CN Sabadell) i Isa Piralkova (CN Terrassa), així com les jugadores del Natació Pili Peña, que està vivint els seus darrers Jocs Olímpics, i Paula Camus, somien a conquerir el que seria el primer or olímpic de la seva història. Aquests són els tercers Jocs per a Leitón. Hi guanyarà la seva segona medalla després de la plata de Río 2016. Piralkova s’estrena com a olímpica. Altres dues waterpolistes del combinat espanyol són rubinenques. Es tracta de l’exjugadora del CN Terrassa Bea Ortiz i Elena Ruiz, dues de les waterpolistes més rellevants de la selecció espanyola.

Tres finals en quatre anys

En les quatre edicions que ha disputat d’uns Jocs Olímpics, el combinat espanyol haurà jugat tres finals. A Londres 2012 i a Tòquio 2021 es va penjar la plata en caure contra els Estats Units a la final, per 8 gols a 5 i per 14 a 5 respectivament. La tercera final, la d’aquest dissabte, no serà contra els Estats Units, a qui les d’Oca ja es van imposar a la fase de grups. El rival en la final de París serà la selecció australiana, que es va proclamar campiona olímpica a Sydney 2000, l’any en què el waterpolo femení va entrar dins del programa olímpic. Van derrotar per 4 a 3 les nord-americanes. A Pequín i a Londres, Austràlia es va penjar el bronze.

El combinat oceànic, entrenat per Bec Rippon, ha guanyat, igual que Espanya, tots els partits que ha disputat en aquests Jocs Olímpics. Es va imposar a la primera fase a la Xina i al Canadà, així com als Països Baixos i a Hongria, aquestes dues darreres per penals. Com a primera de grup, a quarts va batre Grècia per 9 a 6 i en semifinals als Estats Units per penals després d’empatar a vuit.

To Top