A semifinals amb una golejada implacable contra el Canadà

Les de Miki Oca han guanyat per 18 a 8 a la selecció del Canadà i s’enfrontaran en la següent ronda al guanyador del Països Baixos-Itàlia

Les jugadores de la selecció espanyola femenina han superat els quarts de final amb solvència / COE

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha fet bons els pronòstics i ha passat a semifinals després de desfer-se del Canadà. Les de Miki Oca han golejat de manera incontestable a les seves rivals amb un resultat final de 18  a 8. El rival del conjunt espanyol femení en la lluita per les medalles serà la selecció dels Països Baixos, que s’ha imposat aquest dimarts per 11 gols a 8 a Itàlia.

Els primers 8 minuts de partit han sigut de domini total de la selecció espanyola, que ha aconseguit un parcial de 6 a 2 a favor seu. Només començar, en el seu primer atac, les d’Oca s’han avançat, amb un gol d’Elena Ruiz.

Maica García, poc després, s’ha aprofitat del refús del pal d’un tir de la seva companya Nona Pérez i ha establert el 2 a 0. Verica Bakoc ha retallat distàncies, però, de seguida, Espanya ha tornat a ampliar la seva renda, amb gols d’Anni Espar i Maica García, aquest després d’una excel·lent combinació de tot l’equip.

Bea Ortiz, amb dos gols, un d’ells de penal, ha situat el 6 a 1 en el marcador, però el Canadà ha pogut reparar una mica el resultat, amb el seu segon gol, en un penal convertit per Emma Wright.

En el segon quart, el combinat femení ha mantingut la mateixa intensitat i, després d’una bona elaboració, Elena Ruiz va marcat el 7 a 2. Judit Forca, de penal, ha augmentat l’avantatge per a les d’Oca, abans que Elena Ruiz tornés a encertar, deixant un 9 a 2 en el lluminós.

Maica García ha rematat al pal abans que Elyse LamayLavoie retallés distàncies. Paula Crespí ha fet el 10 a 3, Bakoc ha tornat a marcar per a les canadenques i, abans d’arribar al descans, la portera de la selecció espanyola Marina Terrés ha aturat el penal executat per Hayley McKelvey.

En el tercer quart, encara s’ha fet més evident la superioritat de les jugadores espanyoles que, amb un parcial de 3 a 0, amb gols de Paula Crespí, Anni Espar i Elena Ruiz, que han situat el 13 a 4 en el marcador. El joc de les d’Oca ha passat per sobre dels intents de les canadenques per maquillar el resultat.

En l’últim període, Pili Peña ha assolit el 14 a 4 i, després, l’egarenca del CN Terrassa Isa Piralkova, amb un tir que ha entrat després de tocar en el travesser de la porteria contrària, ha marcat el 15 a 4. El Canadà ha tornat a marcar després de tot un quart sense aconseguir-ho, per mitjà de Bakoc, que ha fet dos gols per fer pujar el 15 a 6 en el lluminós.

Bea Ortiz, de penal, i Paula Crespí han obtingut el 17 a 6 i, si bé les canadenques, amb gols de Bakoc i Rae Lekness, han assolit un parcial de 0 a 2, Judit Forca, de penal, ha sentenciat el matx amb el definitiu 18 a 8 favorable a la selecció espanyola.