Triomf de tràmit contra França i Croàcia espera a quarts de final

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha superat per 10 a 8 a la de França i acaba la fase de grups sense perdre cap partit

El jugador terrassenc Bernat Sanahuja ha marcat tres dels deu gols del seu equip en el darrer encontre de la fase de grups del seu equip / rfen

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha superat per 10 a 8 a la de França i acaba la fase de grups amb un balanç de cinc victòries en cinc partits. El partit era de tràmit per als de David Martín, que han jugat més pensant en la pròxima eliminatòria. El rival del combinat espanyol en quarts de final serà la selecció de Croàcia, en un partit previst per al dimecres vinent, en principi a les 14 hores, si no hi ha cap canvi d’horari d’última hora.

Els de Martín han començat molt bé, amb un bon gol d’Alberto Munárriz, amb una rematada a l’escaire de la porteria francesa. Els amfitrions s’han mostrat sense idees en atac i, a més, la defensa i el porter Unai Aguirre han evitat les escasses ocasions que han creat.

L’egarenc Bernat Sanahuja, després d’un tir que ha impactat en el travesser, ha aconseguit el 0 a 2 i, poc després, l’altre jugador local de la selecció, Álvaro Granados, ha marcat el 0 a 3, després que la pilota toqués el pal. A 7 segons per a la finalització d’aquest quart, França, per mitjà de Thomas Vernoux, ha escurçat diferències.

En el segon quart s’ha mantingut el mateix guió, amb una selecció francesa amb poc encert i una Espanya amb més punteria. Munárriz ha fet l’1 a 4 i França ha contestat amb un gol de penal, obra de Mehdi Marzouki. Sanahuja ha establert el 2 a 5 i, a 6 segons per arribar al descans, Ugo Crousillat, el capità del combinat francès, ha assolit el 3 a 5.

Tot més igualat

En el tercer quart, tot s’ha igualat encara més. Munárriz ha començat marcant, però la selecció amfitriona ha replicat amb un nou gol de Crousillat i un altre de Michael Bodegas. Granados ha marcat el 7 a 5, però la reacció de França, amb gols d’Alexandre Bouet i Crousillat, ha deixat el resultat amb un empat a 7 gols a la conclusió d’aquest tercer període.

En el quart definitiu, els de Martín han dominat amb molta autoritat i han acabat sentenciant el partit. Martin Famera i Felipe Perrone, aquest de penal, van situar el 9 a 7 en el lluminós i, poc després, Sanahuja ha assolit el 10 a 7. França ha retallat distàncies, amb un gol d’Enzo Khasz i l’encontre ha acabat amb el triomf de la selecció espanyola per 10 a 8. Els de Martín han posat el punt final a aquesta primera fase amb un ple de victòries i sumant quinze punts.