La selecció femenina de hockey cau amb la cara ben alta

No ha pogut ser. La selecció femenina ha perdut aquest dilluns per 2 a 0 amb Bèlgica als quarts de final i no podrà aspirar a reeditar l’única medalla olímpica del seu palmarès, l’or de Barcelona’92

Tot i la gran actuació de la portera egarenca Clara Pérez, la selecció espanyola ha caigut eliminada davant Bèlgica / rfeh

La possibilitat d’assolir la segona medalla olímpica s’ha esfumat aquest dilluns al vespre per a la selecció espanyola femenina a la ciutat de Colombes, a tocar de París. El conjunt de Carlos García Cuenca ha perdut per 2 gols a 0 davant la tercera potència mundial, una selecció belga que s’ha mostrat superior i s’enfrontarà aquest dimecres a la Xina en semifinals. L’altre duel serà l’Argentina-Països Baixos. Aquest darrer matx significarà la reedició de la final de la Copa del Món femenina que es va disputar a Terrassa fa dos estius. Llavors van guanyar les “oranje”, que s’han proclamat campiones olímpiques en tres de les quatre darreres edicions.

El combinat femení no acompanyarà el masculí fins a les semifinals. En tota la història dels Jocs, mai no havien arribat tots dos equips alhora a unes semifinals olímpiques.

Carlos García Cuenca ha plantejat un partit molt intens en defensa, aturant els atacs de les belgues, que no s’han trobat tan còmodes com acostumen. Però a Espanya li ha faltat pólvora davant d’un equip belga que s’ha defensat de manera impecable.

Defenses molt intenses

La primera ocasió clara del duel ha estat per a les espanyoles. La rubinenca Xantal Giné ha perdonat en el primer penal-córner d’un partit que en tindria només quatre.
De mica en mica, el matx ha anat esdevenint d’anada i tornada. Les belgues han posat a prova al minut 9 la portera terrassenca Clara Pérez, que ha signat una aturada espectacular, una més, a llançament de Charlotte Englebert. A la represa, Clara Pérez ha tornat a aturar una clara ocasió de les belgues, a tir de Justine Rasir, una de les seves jugadores més productives en atac. Stephanie Vanden Borre ha llançat el primer penal belga al minut 24 i la portera egarenca ha tornat a destacar amb una gran aturada. Michelle Struijk ha estat a punt de rematar el refús.

Al minut 35, Belén Iglesias no ha acabat de desviar bé el segon penal espanyol. Al minut 38, Clara Pérez ha tornat a salvar Espanya. En començar el quart període, Delphine-Daphne Marien s’ha avançat a María López i ha anotat un 0 a 1 que ha fet molt de mal a les espanyoles. Només tres minuts més tard, Charlotte Englebert ha establert el 0 a 2 definitiu en rematar amb subtilesa un penal que havia servit ella mateixa. Quan faltaven tres minuts, Espanya ha tret la portera, però res no ha canviat.

A banda de l’Espanya-Bèlgica, en la jornada de quarts de final disputada aquest dilluns, les xineses s’han imposat per 3 gols a 2 a les australianes, les argentines han superat per 2 a 0 a la tanda de “shoot-outs” a les alemanyes després d’empatar a un gol i les neerlandeses han batut per 3 gols a 1 a la Gran Bretanya.