La selecció masculina de hockey ja és a quarts

El combinat de Max Caldas va imposar-se a Sud-àfrica i va assegurar-se la seva presència als quarts de final abans de l’últim partit de divendres contra els Països Baixos

El jugador del Bloemendaal Marc Miralles pugna per una bola amb un integrant de l’equip sud-africà /rfeh

Clara victòria de la selecció espanyola masculina per 3-0 contra Sud-àfrica que va significar la certificació de la classificació per als quarts de final. Els de Max Caldas van mostrar-se superiors al conjunt africà i, a partir del segon quart es va amplificar el seu domini. Aquest partit, finalment, es va celebrar a porta tancada, sense la presència de públic, que va ser evacuat prèviament, a causa d’una previsió de possible tempesta elèctrica. El següent compromís dels de Caldas serà aquest divendres, a les 10.30 hores, contra Països Baixos, selecció que busca una medalla que no es penja des dels Jocs de Londres 2012, en què va obtenir la de plata.

Tot i que els sud-africans van començar amb un ritme alt de joc, la selecció espanyola, a poc a poc, es va apoderar de la possessió de la bola i va crear algunes ocasions, per part de Marc Reyné i de Chefo Basterra, que no van acabar en gol.

En el segon quart, els de Caldas van continuar amb la seva vocació ofensiva i van sovintejar per la zona de perill fins que, en el minut 23, i després d’una bona assistència de Marc Recasens, Reyné va rematar a plaer i va establir l’1 a 0. L’equip espanyol va poder ampliar la seva renda abans del descans, en especial en una rematada de Basterra que va sortir fora.

En el tercer quart, Sud-àfrica va intentar trobar la porteria contrària amb més insistència i va aconseguir marcar per mitjà de Nqobile Ntuli, però els àrbitres van anul·lar l’acció. No va trigar a replicar la selecció espanyola, que va aconseguir el segon gol, en una jugada de Gerard Clapés que va desviar Basterra a dins de la porteria rival.
Amb 2 a 0 i la classificació per a quarts de final a la butxaca, els de Caldas van saber contenir els atacs dels sud-africans, que van prémer l’accelerador, encara que sense crear grans ocasions de gol. Espanya no es va oblidar d’atacar i Reyné, en el darrer quart, va marcar el 3 a 0. Sud-àfrica va tenir un stroke que el porter Luis Calzado es va encarregar d’evitar, després del tir de Mustaphaa Cassiem.

Debut del terrassenc Marc Vizcaino

La lesió en una mà del veterà davanter de la selecció espanyola masculina, Álvaro Iglesias, en el partit contra França, va propiciar que el jugador de l’Atlètic, Marc Vizcaino, debutés en el partit contra el conjunt africà. El seleccionador espanyol Max Caldas va escollir a l’egarenc, un dels tres reserves en aquesta competició, juntament amb dos jugadors del Club de Campo, Borja Lacalle i Rafael Revilla.