Empat de la selecció femenina contra els Estats Units

Les de Carlos García Cuenca han hagut de remuntar el gol inicial de les nord-americanes i han disposat de tretze penals que no han concretat

La jugadora terrassenca Júlia Strappato, en una acció de l'encontre davant dels Estats Units / RFEH

Empat de la selecció espanyola femenina de hockey en la segona jornada de la fase de grups en els Jocs Olímpics de París. Les de Carlos García Cuenca, que han hagut de remuntar el gol inicial de les nord-americanes, han igualat a un gol davant dels Estats Units, en un partit on han disposat de tretze penals-córner, però els hi ha faltat encert en aquesta faceta del joc.

El primer quart ha començat amb domini de les nord-americanes. Espanya, a mesura que passaven els minuts, s’ha aproximat més a l’àrea contrària i ha gaudit d’un penal-córner que la defensa ha refusat, però en el seu segon intent, el combinat femení ha acabat encaixant el 0 a 1.

Les de García Cuenca han executat el penal perquè rematés María López, que havia tret la bola de fons, però Ahsley Hoffman ha salvat el gol sota els pals. Els Estats Units han aprofitat per fabricar un contraatac que ha acabat en gol. Megan Rogers ha servit a una companya i, si bé en primera instància, Xantal Giné ha tocat la bola, Sophia Gladieux ha rematat per sobre de la portera Clara Pérez i ha marcat per a la seva selecció.

En el segon quart, la selecció espanyola ha sortit amb energia i ha pogut marcar en el seu tercer penal-córner, si bé la defensa ha tornat a rebutjar la seva rematada a córner. Espanya ha servit ràpidament el córner i Begoña García, amb un gran tir creuat, ha establert l’empat a un en el marcador.

En els últims instants d’aquest segon quart,  i poc abans d’arribar al temps de descans, les de García Cuenca han gaudit de diverses ocasions per marcar, però la portera dels Estats Units, Kelsey Bing, ho ha evitat, amb unes intervencions salvadores per a la seva selecció. Riera, de nou de penal-córner, s’ha trobat l’aturada de la portera rival. I, en un altre penal, poc després, Bing ha refusat el llançament de l’especialista de la selecció espanyola i, de seguida, els intents de l’egarenca Júlia Strappato i Patricia Álvarez.

En el tercer quart, les de García Cuenca han tingut la possessió de la bola en la seva major part, tot i que la primera gran oportunitat d’aquest període ha estat per a les nord-americanes. Rogers, després de protagonitzar una cavalcada en solitari, ha rematat de revés i la bola ha sortit fora per molt poc.

Espanya ha tingut diversos penals a favor, però només ha estat a proa de marcar en un que Riera ha llançat fora, ajustat al pal de la porteria defensada per una encertada Bing. Blanca Pérez ho ha provat més tard, en un contraatac, però el seu tir creuat l’ha tornat a evitar Bing sota els pals.

En el darrer període, la selecció espanyola ha continuat manant sobre el terreny de joc, encara que li ha costat més crear ocasions per marcar. El conjunt dels Estats Units s’ha defensat amb intensitat i ha intentat algunes accions atacants que tampoc han suposat cap mal de cap per a la rereguarda de l’equip de García Cuenca. Begoña García, en una contra, ha volgut sorprendre a la portera nord-americana amb una rematada que ha sortit fora.

Finalment, el resultat s’ha mantingut amb l’1 a 1 definitiu. La selecció espanyola tornarà a jugar aquest dimecres, a les 13.15 hores, contra la potent selecció d’Argentina.