Espanya es refà amb un partit molt seriós i sotmet a Alemanya

Després de caure contra la Gran Bretanya en el debut, els de Max Caldas han guanyat a l’actual campiona del Món per 2 a 0

Chefo Basterra celebra l'1 a 0 al costat del terrassenc de l'Atlètic Jordi Bonastre / RFEH

Triomf de prestigi de la selecció espanyola masculina de hockey que s’ha refet de la contundent derrota de la primera jornada contra la Gran Bretanya. Els de Max Caldas han fet un partit molt seriós i han aconseguit una sensacional victòria per 2 a 0, contra Alemanya, l’actual campiona del Món. El pròxim dimarts, en la tercera jornada de la fase de grups, el rival serà França, a partir de les 10 hores.

El conjunt germànic ha començat amb força i ha gaudit de dues ocasions clares, una de Marko Miltkau i una de penal-córner executat per Gonzalo Peillat, que el porter Luis Calzado ha rebutjat amb èxit. Espanya tenia més la bola, però no arribava a àrea rival mentre que els alemanys han jugat al contraatac.

En el segon quart, els de Caldas han començat a entrar més a la zona de perill i Chefo Basterra primer, i Pepe Cunill, després, han estat a punt de marcar en la mateixa acció, en el minut 6 de joc. Basterra, de penal, s’ha trobat la bona intervenció del porter Jean-Paul Danneberg.

Després del descans, i només començar el quart, la selecció espanyola ha tingut el segon penal-córner a favor i, en aquesta ocasió, Basterra, amb un tir ras, ha aconseguit superar al porter d’Alemanya i ha aconseguit l’1 a 0. Els germànics han intensificat el seu domini, però la defensa dels de Caldas ha estat molt fina i no ha permès cap alegria als seus contrincants.

En el darrer quart de l’encontre, i després d’una ocasió en una gran acció del terrassenc Jordi Bonastre, ha arribat el 2 a 0. Ha sigut un gol de fabricació 100% egarenca. Gerard Clapés ha protagonitzat una internada exquisida per la dreta i ha fet la passada de la mort a Pepe Cunill, que no ha perdonat i ha fet pujar el 2 a 0 en el marcador.

Els intents dels alemanys, que han acabat jugant sense porter, s’han estavellat en la defensa d’Espanya i en el seu porter. Calzado ha evitat algunes rematades de molt perill de Johaness Grosse i Thies Prinz, i els penals que han llançat els rivals per part de Peillat. El 2 a 0 s’ha mantingut i els de Caldas han sumat tres punts vitals de cara el seu objectiu d’estar als quarts de final.