Esports

Inici d’un camí que cerca les medalles

L’equip femení, que va ser plata a Tòquio, debuta aquest dissabte a les 18.30 hores contra França, mentre que el masculí juga demà diumenge contra Austràlia, a les 10.30 hores

La jugadora egarenca de la selecció espanyola Paula Leitón, en una acció d’un partit

El waterpolo espanyol intentarà estar de nou entre els millors a aquesta edició dels Jocs Olímpics. La selecció femenina, que va ser medalla de plata a Tòquio, intentarà fer l’assalt a la d’or a París. Les de Miki Oca debuten aquest dissabte, a partir de les 18.30 hores, davant de la selecció amfitriona. Pel que fa a la selecció masculina que prepara el tècnic David Martín, que va ser quarta a la capital japonesa després de caure a la final de consolació, es va quedar sense cap metall i, ara, el repte és pujar al podi. Aquest conjunt s’estrena demà diumenge, enfront d’Austràlia, a partir de les 10.30 hores.

La selecció femenina, que té a les seves files l’egarenca Paula Leitón, del CN Sabadell, i Isa Piralkova, Paula Camus i Pili Peña, del CN Terrassa, també s’enfrontarà a la fase de grups amb els Estats Units, dilluns a les 15.35 hores, Grècia i Itàlia. Oca és conscient que penjar-se una medalla “ja seria un èxit”.

El seleccionador espanyol considera que la clau, en aquesta classe de campionats, és “centrar-se en el treball del dia a dia”. Les jugadores també tenen una idea molt concreta, la d’endur-se la medalla d’or. Peña, amb les seves companyes en roda de premsa, va manifestar que “no ens conformem amb la plata, volem l’or”.

Van recordar que “vam fer un “stage” amb els Estats Units a principis de l’estiu i ens va servir per posar els peus a terra”. Amb aquesta experiència i el bagatge de passades confrontacions amb el conjunt nord-americà, asseguren que “quan juguem contra elles, donarem la cara”.

Millorar els resultats

La selecció masculina també té com a objectiu millorar els resultats dels passats Jocs Olímpics del Japó. Després del partit de demà contra els australians, els de Martín es veuran les cares amb Hongria, el seu botxí en la lluita per la medalla de bronze en el país asiàtic, en un encontre que es disputarà dimarts dia 30 a les 21.05 hores. L’1 d’agost serà el torn de Sèrbia com a rival, el 3 toca el Japó i el dia 5 es tancarà la fase de grups contra la selecció amfitriona dels Jocs d’enguany, França.

L’equip masculí té a dos jugadors egarencs a les seves files, Bernat Sanahuja, que milita en el CN Atlètic Barceloneta, i Álvaro Granados, fins ara al Novi Breogad de Sèrbia i que la temporada vinent havia de jugar al Pro Recco, destí que podria canviar, ja que el conjunt italià ha patit un revés financer i ha recomanat als seus jugadors que es busquin una sortida. Martín ha manifestat que el seu equip s’ha preparat per endur-se la medalla d’or i que encara aquesta cita olímpica en un bon moment.

To Top