Esports

“Per competir, el golf és més divertit que el futbol”

Entrevista al terrassenc Josep Maria Serra, que fa unes setmanes es va proclamar campió de Catalunya absolut de golf

El golfista terrassenc del RCG El Prat es prepara per ser professional / nebridi aróztegui

Com es va decantar per a la pràctica del golf? El meu pare sempre hi havia jugat una mica i quan el meu germà hi va començar a jugar també, vaig fer el que ell feia. Després vam tenir un nivell molt semblant, fins que ell va començar a jugar a futbol i jo vaig continuar jugant a golf.

Vostè també jugava a futbol? Sí, però vaig deixar el futbol per jugar a golf perquè m’agrada més.

Hi ha moltes diferències entre un esport i l’altre? El futbol és molt més divertit de jugar i el dia a dia és més divertit que el golf, però per competir és més divertit el golf perquè estàs tu sol i és més exigent. Això m’agrada molt.

S’han de tenir unes condicions molt concretes per jugar a golf? A un nivell molt alt, al final, és un esport en què cada cop hi ha més competència. Hi ha molta gent que juga aquí, però sobretot n’hi ha molta més als Estats Units. I tothom està molt preparat, encara que no sigui tan important la part física.

I és molt complicat arribar a dalt en aquest esport? La gent que arriba són gent que està molt ben preparada, que es coneixen molt a ells mateixos i que saben com reaccionar en cada situació, perquè els tornejos són molt llargs i sempre hi ha algun moment en què es complica molt.

Va marxar a la Universitat de Florida a estudiar i també juga a golf amb el seu equip. Aquest any hem jugat molt bé i ja veurem el pròxim, perquè serà l’últim any abans de passar a professional. Llavors ja no podré competir en els tornejos d’ara.

Hi ha moltes diferències entre com es viu l’esport d’aquí i el d’allà? Sobretot els esports universitaris, que estan enfocats d’una manera molt diferent, molt més professionalitzats i et posen moltes facilitats i et tracten com si fossis el millor jugador del món. A la zona on estic, que no és una ciutat gran i és com més de camp, tothom juga a golf.

Ha canviat la imatge d’aquest esport, que fa temps es considerava elitista? Pel que estic veient, ara és més assequible i crec que cada cop canvia més i allà ja no hi ha cap punt d’elitisme en el golf, simplement és un esport com qualsevol altre.

És complicat dedicar-se única i exclusivament al golf? Sí, és bastant complicat. Si jugues a la tercera visió és relativament fàcil, però els premis no et donen per viure, tant aquí com en els Estats Units.

El seu objectiu seria viure d’aquest esport? Sí, almenys m’agradaria provar-ho i intentar viure d’això.

Hi ha referents propers en l’actualitat? A Espanya hi ha el John Rahm, que ha sigut el millor jugador del món no fa gaire i encara ho deu ser. I més a prop hi ha el David Puig, que sempre ha sigut un molt bon jugador i encara ho està demostrant més en el món professional.

Recentment ha guanyat el Campionat de Catalunya. L’havia jugat un cop i no el vaig guanyar i la veritat és que vaig jugar molt bé tota la setmana. Aquí hi ha un bon nivell i hi ha molts jugadors que estan a punt de marxar als Estats Units o que ja hi són fa un temps.

És dels esports més difícils de practicar? Si no és el més difícil, és dels més difícils, perquè tècnicament s’ha de fer tot molt bé i una mica de desviació pot causar un error molt gran. I després hi ha el tema estratègic i el tema mental. Pot sonar estrany, però és una mica com els escacs i moure les peces.

To Top