Esports

La Gran Bretanya, per començar

Les seleccions espanyoles s’estrenaran contra els combinats britànics a la primera jornada de les seves respectives fases de grup. L’equip masculí debuta aquest dissabte i el femení, diumenge

Els integrants del combinat masculí de Max Caldas esperen debutar amb un triomf / rfeh

La selecció espanyola masculina serà la primera amb presència de jugadors locals que inicia la competició. Els de Max Caldas debuten aquest dissabte, a les 10 hores, enfrontant-se al combinat de la Gran Bretanya i, demà diumenge, es veuran les cares amb Alemanya, a partir de les 17 hores. També serà la Gran Bretanya el primer rival del combinat espanyol femení, que comença a jugar demà, a partir de les 13.15 hores. Dilluns, a la mateixa hora, les de Carlos García Cuenca s’enfrontaran a la selecció dels Estats Units.

El tècnic argentí va assegurar que el conjunt britànic “és un equip molt físic, molt veloç i estressant” i que imposa un ritme de partit “molt ràpid, d’anada i tornada i ataquen amb molta gent. La clau del partit, considera Caldas, pot ser aprofitar els moments en què al rival no li funcionen les coses.

Pel que respecta a la jornada següent, amb la selecció alemanya com a contrincant del seu equip, l’entrenador del conjunt masculí opina que Alemanya “é una incògnita”. Assegura que “tenen jugadors desequilibrants, que no saps ben bé quina cara donaran aquest dia, perquè són una mica irregulars en el seu rendiment, amb dies en què estan molt connectats i en què són molt ràpids i altres dies en què això no és així.

Caldas avisa que els alemanys “tenen el millor penal-córner del món, avui dia, amb tres tiradors molt bons, un d’ells superlatiu. El porter és jove, ràpid i àgil, però inexpert”. Cal recordar que la selecció germànica és l’actual campiona del Món i cinquena en el rànquing mundial, si bé la selecció espanyola l’ha guanyat en el seu doble enfrontament de Pro League, el passat mes de juny,
El seleccionador té en el seu equip a set jugadors locals: Edu de Ignacio-Simó del CD Terrassa, Xavi Gispert de l’Egara, Jordi Bonastre i Pepe Cunill, de l’Atlètic, Marc Recasens del RC Polo, Marc Miralles del Bloemendaal i Gerard Clapés de l’Oranje Rood HC. A més, Marc Vizcaíno, jugador de l’Atlètic, és un dels tres reserves..

Tres egarenques

Pel que fa a la selecció femenina, Clara Pérez de l’Atlètic Marta Segú del RC Polo i Júlia Strappato del Júnior FC són les representants del hockey local i Clara Badia, de l’Atlètic, està entre les possibles reserves. Respecte al partit del debut contra les britàniques, el seleccionador va dir que “és un dels rivals que podem treure una cosa positiva, almenys puntuar. Tenen un joc molt vertical i serà complex, però crec que estarem al nivell”. Del matx contra els Estats Units, García Cuenca va manifestar que “és un equip fort físicament” i que “és el partit més difícil, perquè es pressuposa que l’hem de guanyar, però serà molt complicat”.

To Top