Esports

“Hem d’arribar al 100% a l’inici de lliga”

El nou preparador físic del Terrassa FC, Marc Vigil, explica la seva filosofia de treball durant la pretemporada i com s’estructuren les sessions per aconseguir una condició òptima

Durant aquesta part de la pretemporada, els jugadors estan treballant més la força / ALBERTO TALLÓN

Un dels canvis del cos tècnic de Chus Trujillo per a aquesta campanya ha estat el del preparador físic. Marc Vigil, amb una àmplia experiència no només com a preparador físic sinó també com a entrenador, ens explica com està orientant les sessions per aconseguir una condició òptima dels jugadors del Terrassa FC. Assegura que “de moment, les sensacions són bones i, amb càrregues altes, els jugadors se senten preparats, però continuarem treballant per arribar al 100% a la primera jornada de lliga”.

Pel que fa a la preparació física durant la pretemporada, Vigil explica que “ara treballem més l’apartat de força. De cara a l’últim tram de pretemporada, ens centrarem a treballar més la potència i l’explosivitat”. El preparador del club egarenc pretén que “els jugadors agafin unes bases sòlides, perquè més endavant millorin físicament per arribar a l’inici de lliga en una condició òptima”.

“Ara treballem més la força. L’últim tram de pretemporada, la potència i explosivitat”

La plantilla portava uns dos mesos de descans. Malgrat això, Vigil destaca que, un mes abans de tornar als entrenaments, “els jugadors han fet un període transitori, ja sigui amb la meva ajuda, amb els seus entrenadors personals o nutricionistes”. Aquests exercicis de preparació han estat claus “perquè ara puguin suportar càrregues altes de treball”.

Un sector que ha explotat

El nou preparador expressa que “el treball físic i mental és una part fonamental en aquest esport, però mai tindrà la importància de l’apartat tècnic o tàctic”. En aquest sentit, manifesta que “el físic és un sector que ha explotat molt en els darrers anys en el món del futbol, però és complementari. La prioritat sempre serà l’apartat futbolístic”. Tanmateix, el gran nivell que hi ha al grup del Terrassa FC requereix molt treball físic en els entrenaments.

De cara a l’inici de lliga, les sessions s’enfocaran d’una manera més rutinària, malgrat que “treballarem en funció de les necessitats per a cada rival”. “Les sessions postpartit es dedicaran a la recuperació. A mitjans de setmana, ens centrarem més en la potència i força, mentre els entrenaments físics previs al partit es destinaran a l’explosivitat”.

“L’objectiu de tota aquesta preparació també és prevenir les lesions i que els jugadors se sentin còmodes i fluïds”, indica. Vigil afirma que “no hi ha cap lesió ni molèstia. Tothom ha completat amb èxit la revisió mèdica i ningú entrena al marge de la plantilla”.

“Hem d’arribar al 100% a l’inici de lliga”
To Top