Esports

Tot a punt a Can Salas per a l’Europeu sub-21

Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa acolliran el Campionat d’Europa sub-21. Aquest diumenge es donarà el tret de sortida al torneig, però la inauguració oficial se celebra dissabte

De nou, Terrassa se situa a l’epicentre del hockey europeu. Es podran veure les futures estrelles d’aquest esport a les instal·lacions de l’Atlètic, que acolliran el Campionat d’Europa sub-21 masculí i femení des del 14 al 20 de juliol. Ja està tot a punt a Can Salas per a l’inici d’aquest torneig, però també per rebre l’afició amb les seves millors gales amb un village comercial, restaurants i concerts al voltant del que passi al terreny de joc.

A escassos dies dels Jocs Olímpics de París, serà una excel·lent oportunitat per calibrar el millor hockey europeu i conèixer de prop les estrelles que brillaran properament. Ben segur que ho faran a Los Angeles 2028.

L’entrada serà gratuïta per poder assistir a tots els partits d’aquesta competició

Malgrat que la competició arrencarà diumenge, la inauguració oficial se celebra aquest dissabte. Hi ha dos concerts programats: un dissabte i l’altre el dia 20, després de les finals. L’organització del torneig serà possible gràcies als 128 voluntaris que han volgut contribuir-hi. En paraules de Carles Pons, president del Comitè juntament amb Miquel Cunill, “l’Atlètic i el món del hockey en general ha tingut sempre un voluntariat molt actiu i en aquesta ocasió, ha tornat a estar present a l’esdeveniment”.

L’Europeu reunirà més de 350 jugadors de nou seleccions diferents. Ambdues competicions han quedat dividides en dos grups. Pel que fa a la femenina, Espanya competirà en el grup “A” juntament amb Països Baixos, França i Bèlgica. En l’altre, hi haurà Anglaterra, Àustria, Alemanya i Irlanda. El combinat estatal debutarà diumenge a les 18 hores davant la selecció neerlandesa.

Les de Mar Feito afronten l’europeu amb la intenció de lluitar per les medalles i emular l’èxit del 2019, darrera vegada que va ser amfitriona, quan va aconseguir l’or. Les quatre jugadores terrassenques convocades (Mar Sola, Estel Petchamé, Meritxell Vizcaino i Ainhoa Ballesteros) voldran brillar davant del seu públic.

Categoria masculina

D’altra banda, el quadre masculí ha quedat englobat en el grup “B”, on competirà contra Irlanda, Països Baixos i Anglaterra. En el grup “B” es veuran les cares França, Turquia, Alemanya i Bèlgica. El conjunt dirigit per l’egarenc Oriol Torras també debutarà diumenge, a les 20.15 hores contra Irlanda.

En categoria masculina, Espanya també sap què és rendir al màxim nivell internacional. L’últim bronze mundial el 2023 avala l’equip d’Uri Torras, que intentarà lluitar per pujar a dalt del pòdium amb nou jugadors locals: Xavi Barutel, Pau Petchamé, Bruno Ávila, Guiu Corominas, Jan Capellades, Ton Moran, Pol Cabré-Verdiell, Mario Mena i Pere Amat.

Tot a punt a Can Salas per a l’Europeu sub-21
To Top