Esports

Can Salas acollirà el millor talent continental

Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa seran la seu del Campionat d’Europa sub-21, que es disputarà del 13 al 20 de juliol

Amb el millor talent jove competint per alçar el títol continental, Can Salas serà la seu del Campionat d’Europa sub-21 en categoria masculina i femenina. El tret de sortida serà el 13 de juliol, amb la inauguració oficial, i la competició arrencarà l’endemà diumenge fins al dissabte 20 de juliol.

L’acte de presentació del torneig ha tingut lloc aquest dimecres a les instal·lacions de l’Atlètic, on han estat presents el president del club egarenc, Josep Maria Biosca, el president de l’Eurohockey, Marcos Hofmann, el president del comitè organitzador, Miquel Cunill i l’assessor de l’Àrea d’Esports de la DIBA, Abel Garcia.

“Serà una prèvia dels Jocs de París”, expressa Biosca, que ha explicat que “gran part d’aquests jugadors competiran en Los Angeles 2028”. D’altra banda, Hofmann ha assegurat que, a nivell continental, ”és la tercera competició més important del nostre calendari”. A més, el president de la Federació Europea de Hockey remarca que “si hi ha un club a Catalunya i a Espanya que sempre li ha donat valor a participar en competicions europees, aquest és l’Atlètic Terrassa”.

Les dues competicions comptaran amb dos grups de quatre seleccions. En categoria masculina participaran Alemanya, Bèlgica, França i Turquia al grup A i Anglaterra, Espanya, Irlanda i Països Baixos al grup B. En el torneig femení, competiran Bèlgica, Espanya, França i Països Baixos al grup A, mentre que Alemanya, Anglaterra, Àustria i Irlanda es veuran les cares al grup B.

El combinat masculí, entrenat pel terrassenc Oriol Torras, comptarà amb nou egarencs en la llista de convocats, mentre que la selecció femenina tindrà quatre terrassenques en les seves files.

La fase de grups es disputarà des del diumenge 14 fins al dimecres 17, amb partits durant tot el dia. El dijous 18 de juliol serà una jornada de descans per permetre als equips preparar-se per a les semifinals, que tindran lloc el divendres 19. La competició culminarà el dissabte 20 de juliol amb les finals, on es decidiran els campions continentals en ambdues categories. Els sis primers classificats de l’Europeu obtindran un bitllet per a la Copa del Món Júnior del 2025.

El Campionat d’Europa sub-21 reunirà aquest mes a Terrassa un total nou països participants, amb 16 equips que lluitaran per sumar un títol continental a les seves vitrines. Uns 300 jugadors, acompanyats per 36 àrbitres i oficials, participaran en el torneig. El comitè organitzador, format per 14 membres, fa mesos que treballa amb la col·laboració d’un centenar de voluntaris de vuit clubs diferents, amb un 80% procedents de l’Atlètic.

Entrades gratuïtes

L’entrada serà gratuïta per a tots els partits. De cara a les semifinals i finals, s’oferiran també seients VIP que es podran comprar i reservar en línia. A més de gaudir del hockey, els assistents podran explorar un village comercial a Can Salas amb punts de venda, restauració i diferents botigues. Cal destacar que hi ha dos concerts programats: un el dissabte 13, coincidint amb la inauguració, i l’altre el dissabte 20, després de les finals.

To Top