Cristina Montesinos, sisena a l’Europeu de Roma

Va signar un registre d’1 hora, 29 minuts i 7 segons i ja està centrada en la prova olímpica de marxa de París

La marxadora terrassenca Cristina Montesinos,

L’atleta egarenca Cristina Montesinos s’ha classificat en la sisena posició en la prova dels 20 quilòmetres marxa femenins del Campionat d’Europa d’atletisme, celebrat a la capital italiana, Roma. Ha signat un registre d’1 hora, 29 minuts i 7 segons.

La campiona d’Europa ha estat la italiana Antonella Palmisano (1.28’09”), seguida de la seva compatriota Valentina Trapletti (1.28’37”). La desgràcia de la jornada la va tenir l’andalusa Laura García-Caro, que va arribar a celebrar el tercer lloc abans d’hora i en l’últim metre la ucraïnesa Lyudmila Olyanovska li va prendre el bronze (1.28’48”).

Les marxadores han fet 19 voltes entorn a l’Estadi del Marmi i han acabat la prova a l’interior de l’Estadi Olímpic. No passava des de l’Europeu del 2006. La campiona olímpica Antonella Palmisano ha pres la iniciativa de la cursa des de l’inici. Cap a la meitat, amb parcials de 4’20” i 4’21” per quilòmetre, ha obert forat respecte a les seves rivals.

Durant la pràctica totalitat de la cursa, Cristina Montesinos ha anat en el grup capdavanter. Les sevs aspiracions de penjar-se una medalla han acabat cap el quilòmetre 17, quan Trapletti ha accelerat.

La marxadora terrassenca ja tenia la seva participació als Jocs Olímpics de París assegurada. Es tracta del seu proper gran repte.