El CF Maurina Egara assoleix un ascens històric

Després de quinze anys a Quarta Catalana, el quadre terrassenc ha pujat de categoria després de superar el CE la Llagosta en la fase de promoció d’ascens a Tercera Catalana

Celebració del primer equip de la Maurina Egara després d’aconseguir el desitjat ascens a Tercera Catalana

El CF Maurina Egara jugarà a Tercera Catalana la temporada vinent. L’any passat, van tenir l’ascens a tocar. Tant va ser així que només el “goal-average” ho va evitar. Ara, poden celebrar alleujats l’ascens de categoria després d’una temporada excel·lent, amb un balanç a la fase regular de 23 victòries, un empat i dues derrotes. Tot i això, van ser segons del seu grup i s’ho van jugar tot en una fase de promoció d’ascens en què es van veure les cares amb el CE la Llagosta.

En el partit d’anada, disputat al municipal de la Maurina, el conjunt dirigit per Gabi Bravo es va imposar per 3 a 2. Tot estava en l’aire per a l’enfrontament de tornada, que va tenir lloc dissabte passat al municipal Joan Gelabert. Cal destacar que el conjunt visitant arribava amb baixes. En la primera part, els locals, empesos per l’afició, van disposar de més oportunitats, fins a tal punt que s’avançaven al minut 35. Així s’arribaria al descans.

El CF Maurina va sortir dels vestuaris amb una cara nova i no trigaria a empatar. En el minut 53, Marc Zapata aconseguia un gol que feia respirar al quadre egarenc, ja que es tornaven a avançar en l’eliminatòria. La tranquil·litat no duraria massa, perquè la Llagosta va reaccionar ràpidament, fent pujar a l’electrònic el 2 a 1. Els de Bravo van patir de valent, però van aconseguir forçar la pròrroga i, posteriorment, els penals, on van ser més efectius i van endur-se la victòria que els donaria l’ascens a Tercera Catalana.

En el duel de tornada, el CF Maurina Egara va superar al CE Llagosta en la tanda de penals

Tot i que el suport local va ser majoritari, el tècnic Gabi Bravo expressa que “em va sorprendre tota l’afició que va venir a animar a l’equip”. Quan el darrer penal va perforar la xarxa, l’afició de que s’havia desplaçat va saltar a la gespa per celebrar l’èxit amb l’equip.

Tot i això, durant el transcurs del partit es van produir incidents que van obligar als Mossos d’Esquadra a intervenir-hi. En aquest sentit, ultres de l’equip local van llançar bengales i una d’aquestes va caure a sobre d’un jove aficionat visitant, que afortunadament no va haver de ser hospitalitzat. L’ambient estava tan tens que, fins i tot, van cremar una bandera del CF Maurina Egara.

Bravo assegura que la clau de l’ascens ha estat “la família en què s’ha convertit el grup”, a més “del treball fet i de saber patir”. De cara a la temporada vinent, el conjunt egarenc intentarà consolidar-se a Tercera Catalana.