Esports

Socis terrassencs del Madrid viuen la 15a a Wembley

Ha estat a les cinc darreres finals de Champions del Real Madrid, la darrera a Londres. El president d’honor de la penya madridista La Octava, va celebrar el títol a l’estadi de Wembley

El terrassenc Enrique Lázaro, president d’honor de la Peña Madridista La Octava, segon per la dreta, va presenciar la final a Wembley

L’estadi de Wembley ja no és només patrimoni dels aficionats barcelonistes. Dissabte, el Real Madrid es va proclamar campió d’Europa al mateix escenari on el Barça va aixecar, el 20 de maig del 1992, la seva primera Copa d’Europa. Un grup de sis aficionats del Real Madrid, pertanyents tots ells a la Peña Madridista La Octava, amb seu al barri de Sant Llorenç, es van desplaçar a la capital britànica per presenciar en directe la victòria del Madrid per 0 a 2 davant del Borussia Dortmund. Van patir una mica a la primera meitat, però a la segona van gaudir de valent amb els gols de Carvajal i Vinicius, que van donar al conjunt entrenat per Carlo Ancelotti la seva quinzena Champions.

Un dels expedicionaris va ser el president d’honor de la penya, el terrassenc Enrique Lázaro, soci del club madridista des de l’any 2000. Aquesta temporada ha assistit a tots els partits de Champions que s’han disputat al Santiago Bernabéu. I no es volia perdre, de cap manera, la final. De fet, Enrique Lázaro és una mena de talismà per a l’equip d’Ancelotti. Ha estat present a les cinc darreres finals de Champions League i l’equip blanc les ha guanyat totes cinc.

Lázaro va viure la seva primera final de Champions l’any 2016 a Milà, on el Madrid es va imposar per penals a l’Atlético de Madrid. L’any següent va ser a Cardiff, on el seu equip va golejar per 4 a 1 la Juventus. I a l’altre, vol cap a Kíiv, també amb victòria madridista per 3 a 1 davant del Liverpool. Després de tres anys de descans, el 2022 va presenciar la victòria per 1 a 0 de nou contra el Liverpool a París. I dissabte passat va completar la “maneta” vivint la quinzena des del fons on estaven ubicats la majoria d’aficionats blancs a Wembley.

Per al president d’Honor de La Octava, una de les penyes madridistes més actives de la ciutat juntament amb la de Can Jofresa, el viatge va valer la pena. “Vam tenir una acollida fantàstica a Londres. Hi havia molt bona relació entre les aficions dels dos equips. No hi va haver cap incident. Va ser un espectacle sensacional. A la primera part ens va tocar patir força. Molts companys no eren massa optimistes. Però a la segona, tot va canviar. L’equip va jugar força millor i van arribar els gols”, assenyala tot just després d’arribar a Terrassa.

El preu de les entrades no era precisament econòmic. Anaven des dels 200 fins als 500 euros que van haver de pagar molts socis de la penya egarenca. Lázaro va aconseguir una localitat de 211 euros. “Vam viatjar en avió. Vam sortir dissabte al matí i vam tornar diumenge al vespre. Va ser una experiència fantàstica. Fonamentalment perquè es va guanyar. La rivalitat amb els aficionats de Dortmund va ser molt sana. No hi va haver cap problema”, comenta Lázaro.

La quarta de Salva Benavides

Un altre dels integrants de l’expedició terrassenca era Salva Benavides, un altre soci destacat de la Peña Madridista La Octava. “He tingut la sort de viatjar a quatre de les darreres cinc finals. Vaig ser a Cardiff, a París, a Milà i dissabte a Londres. Sempre que puc vaig al Bernabéu. Aquesta temporada, l’equip ho està fent molt bé. Estàvem preparats per a una remuntada si feia falta, però a la segona part, les coses se’ns van posar molt de cara gràcies al gol de Carvajal. Ho vam gaudir moltíssim”, explica. I afegeix: “Vam dinar en un local on hi havia aficionats del Borussia, en perfecta comunió amb ells”.

Ampli seguiment a Terrassa

La consecució de la quinzena Champions League del Real Madrid va gaudir també d’un ampli seguiment a la ciutat. Desenes d’aficionats madridistes es van aplegar a bars i terrasses de la ciutat per seguir la final de Wembley. Al carrer de la Rasa, al bar Zurito, diverses pantalles oferien la final. I nombrosos aficionats madridistes van poder celebrar la consecució del títol pels carrers del centre. En acabar el matx, a les 23 hores, va començar el llançament de petards i els tocs de clàxon.

To Top