Esports

El Club Egara durà a terme aquest estiu un “stage” solidari a l’Índia

Una vintena d’entrenadors viatjaran entre els dies 20 de juliol i 5 d’agost a la ciutat índia d’Anantapur per impartir sessions d’entrenament a les escoles de la zona

Tere Datzira, Pere Arch, Lancy Dodem i Josep Ejarque, amb diversos entrenadors

Entre els dies 20 de juliol i 5 d’agost, una vintena d’entrenadors del Club Egara es desplaçarà a la ciutat índia d’Anantapur per dur a terme un campus esportiu, que constarà de sessions d’entrenament als alumnes de les escoles dels pobles de la zona. Es tracta d’una col·laboració entre l’entitat del Pla del Bon Aire i la Fundació Vicente Ferrer, que s’emmarca dins d’un projecte més ampli de cooperació internacional, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les comunitats locals mitjançant la pràctica esportiva. Durant més de dues setmanes, els entrenadors duran a terme sessions teòriques i pràctiques, competicions amistoses de hockey i diferents activitats lúdiques.

El projecte, batejat com a “Egara Indian Stage”, s’ha presentat aquest divendres a les instal·lacions del Club Egara. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’entitat, Josep Ejarque; el portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem; el responsable del projecte, Pere Arch; i la representant de l’Egara Hockey Solidari, Tere Datzira.

“És un repte molt important per a nosaltres. Tenim una base molt sòlida d’entrenadors i a partir d’aquest any formarem nous entrenadors que puguin anar a l’Índia a instruir aquests pobles”, va explicar el president del Club Egara, que va afegir. “És una experiència de vida. Serà un gran aprenentatge per als nens de l’Índia, així com per als nostres entrenadors”.

Per la seva banda, el representant de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem, va destacar les dues dècades de col·laboració entre l’Egara i l’entitat. “El hockey serveix per trencar els tabús entre les castes del nostre país. El hockey és un dels grans esports a l’Índia, però s’ha quedat a les grans ciutats del nord. Amb aquesta iniciativa arribarem al sud, a l’Índia més rural”.

To Top