Esports

Segon any seguit sense anar a Europa

Cap equip terrassenc disputarà la temporada vinent l’Euro Hockey League, la màxima competició europea en l’àmbit de clubs. Els representants espanyols seran Club de Campo i Polo

El Club Egara s’hauria classificat per a l’Euro Hockey League si hagués jugat la final / LLUÍS CLOTET

Cap dels sis equips de Terrassa que militen a la màxima categoria del hockey espanyol no jugarà competició europea la temporada vinent. És la segona temporada consecutiva que es dona aquesta circumstància, ja que l’any passat ni Atlètic ni Club Egara ni CD Terrassa es van classificar per a Europa, ni en categoria masculina ni femenina.

Els resultats històrics de l’EHL són els que marquen si un país té un, dos o tres equips participants. El hockey espanyol tenia fins fa pocs anys tres equips en la categoria masculina i dos en la femenina. En el cas dels nois, es classificaven per a Europa el campió de la lliga, el de la lliga regular i el de la Copa del Rei. Actualment, hi ha només dues places, que són per al guanyador de la lliga i el de la lliga regular. En cas que sigui el mateix equip, va a Europa el finalista de la “final-four”. Guanyar la Copa del Rei ja no té premi.

Enguany, Club de Campo i Polo seran els dos representants espanyols a l’Euro Hockey League. En categoria masculina, el Club de Campo hi anirà com a guanyador de la lliga i el Polo com a vencedor de la fase regular. Es dona la circumstància que tots dos equips estaven ja classificats abans de disputar la final, en la qual els madrilenys es van imposar per 2 a 1. El Club Egara, únic equip egarenc que va disputar la “final-four”, necessitava arribar a la final per obtenir plaça europea. En caure per 5 a 1 contra els madrilenys en semifinals es va quedar sense opcions.

Cap equip espanyol no ha guanyat mai l’EHL. Només dos equips han assolit un subcampionat, el Club de Campo l’any 2011 i l’Atlètic en l’atípica edició del 2021.

L’Atlètic femení, a tocar

En el cas de la competició femenina, l’Atlètic Terrassa va donar la sorpresa a les semifinals batent per “shoot-outs” el Club de Campo. Però no n’hi va haver prou, ja que l’altre finalista va ser el Polo. Com que les madrilenyes s’havien proclamat guanyadores de la lliga regular, ja tenien una plaça assegurada. L’altra era per al campió de la “final-four”. I va ser per a les barcelonines, que es van acabar imposant per 2 a 3 a les de Can Salas, que han estat la gran sensació de la temporada, repetint el subcampionat de la temporada 2006-2007.

El Club de Campo és el vigent subcampió de la competició, resultat que va assolir també els anys 2008 i 2021. La Real Sociedad va ser finalista el 2019.

Segon any seguit sense anar a Europa
To Top