Esports

Quina és la clau de l’èxit dels Terrassa Reds?

Amb una plantilla formada per jugadors majoritàriament locals, el conjunt egarenc ha aconseguit el seu primer ascens a la màxima categoria estatal de futbol americà

Després de 35 anys des de la seva fundació, els Terrassa Reds han assolit per primer cop l’ascens a la màxima categoria estatal, la Sèrie “A”. Tot va començar l’any 1989, quan van nèixer com a la secció de futbol americà del CD Terrassa, on jugaven sota el nom de Terrassa Sticks. Quatre anys més tard, van marxar de les Pedritxes i van passar a dir-se Vallès Reds. Aquest continua sent el nom del club, però a efectes competitius són els Terrassa Reds. Han anat passant per diversos camps i refundacions, però sempre han mantingut viva la flama del futbol americà a la ciutat. Actualment, competeixen a Can Boada.

En la seva història, els Reds han passat per èpoques precàries. De fet, van estar a punt de desaparèixer. Tot i això, els últims anys han experimentat un creixement social important. En aquest sentit, el president del club, Toni Ruiz, assegura que “Terrassa és una ciutat amb molta cultura esportiva, també en el futbol americà. Després de 30 anys d’història, els Terrassa Reds són una tradició per a moltes famílies de la ciutat”.

Aquest creixement social ha anat acompanyat d’una gran feina en la base. “Potenciar i treballar des de les categories inferiors és la nostra filosofia”, expressa el president. De fet, l’equip júnior s’ha proclamat subcampió de la Lliga Catalana, mentre que el cadet disputarà la final aquest dissabte. Així, el quadre egarenc no prioritza incorporar estrangers. Una gran part dels jugadors que formen part de la plantilla són terrassencs. Tot i això, alguns també venen d’altres zones de Catalunya. En aquest sentit, el president comenta que “tenim jugadors de Berga, Vilafranca, Reus… que venen tres cops a la setmana a Terrassa per entrenar”. L’únic estranger de la plantilla és l’estatunidenc Dandre Fuller, que va arribar a principis de temporada per reforçar l’equip i ha donat grans resultats.

L’estatunidenc Dandre Fuller és l’únic jugador estranger dels Terrassa Reds

L’ascens, una “espina clavada”

Després de perdre la gran final la temporada passada, els Reds van treballar des de primer moment per aconseguir el desitjat ascens. “Tots sabíem que era una espina que teníem clavada. Des de principis de temporada, tots els estaments del club hem estat treballant conjuntament per un objectiu: aconseguir el títol i l’ascens”, manifesta Toni Ruiz.

Els jugadors del Terrassa Reds celebren la consecució del títol de la Sèrie “B” / LLUÍS CLOTET

De cara a la temporada vinent, l’objectiu dels Reds pel que fa a la competició és “consolidar-nos a la categoria, establir les bases de l’equip i crèixer”. A més, el president comenta que “volem professionalitzar l’estructura del club i assolir una estabilitat econòmica, ja que competir a la màxima categoria implica més despeses”.

To Top