Esports

Salt de qualitat del bàsquet terrassenc

El CB Sant Pere “B” i l’Sferic van assolir l’ascens a Segona Catalana després d’acabar primer i segon del seu grup de Primera Territorial, respectivament. Quines expectatives tenen de cara a la temporada vinent?

Celebració de l’ascens a Segona Catalana del Sant Pere “B” i l’Sferic Terrassa / CB SANT PERE i FERRÁN TORNÉ

“A principis de temporada, el nostre objectiu era la permanència”, comenta el tècnic del segon equip del CB Sant Pere, Àlex Leiva. Finalment, han acabat líders del seu grup de Primera Territorial després de completar una campanya excel·lent, amb un balanç de 21 victòries i cinc derrotes. Fins a la darrera jornada, el conjunt terrassenc ha lluitat pel títol de lliga contra l’Sferic, qui finalment ha finalitzat en segona posició i també competirà en Segona Catalana la temporada vinent.

La temporada del Sant Pere és, sens dubte, una de les millors de la història del club. Així, el primer equip ha assolit l’ascens a Primera Catalana. El que no és gens habitual és veure un sènior “B” a Segona, almenys pel que fa a la comarca. “No ens esperàvem finalitzar com a primers, però físicament hem estat superiors als nostres rivals”, assegura Leiva.

Celebració de l’ascens, a la pista del Sant Pere / CB SANT PERE

Abans de l’aturada de Setmana Santa, l’Sferic liderava la classificació. En tornar de les vacances, l’equip que prepara Cisco Poy va caure estrepitosament a casa en el derbi contra el Sant Pere (41-64) i va encadenar dues derrotes més. “En aquell moment, sabíem que havíem de posar-nos les piles i reaccionar. Pensàvem: després de tota la feina feta, no es pot trencar tot ara”, manifesta el tècnic. En aquest sentit, afegeix que “notàvem la pressió de l’últim tram, però, tot i perdre el darrer partit, vam assolir l’ascens”.

Quan va arribar a la disciplina de l’Sferic a principis de temporada, Cisco Poy tenia el repte de “fer funcionar l’equip després de tres anys amb una dinàmica horrorosa”. Malgrat que “l’últim tram no ha estat com haguéssim desitjat”, el tècnic de l’Sferic se sent satisfet amb “l’actitud i el compromís de l’equip”. El conjunt egarenc ha mostrat una gran versió lluny del seu feu, però no ha estat igual d’efectiu a casa. D’aquesta manera, Poy expressa que “només hem perdut un partit a domicili, però no hem estat bé a la nostra pista, on hem deixat escapar sis partits”. Igualment, Poy vol agrair “el suport de l’afició durant tota la campanya”, remarcant “l’esforç que fa tothom i el màxim de facilitats que proporciona el club”.

Celebració de l’ascens, a la pista de l’Sferic / Ferran Torné

D’altra banda, els aficionats del Sant Pere no van faltar a la cita clau de la temporada. Els egarencs es jugaven en l’última jornada a casa quedar primer del seu grup, i l’afició va omplir de gom a gom el pavelló i els va conduir fins a la victòria. “Som una família dins del club. L’últim partit vam sentir una unió impressionant, i això ens va ajudar a guanyar”, expressa el tècnic Àlex Leiva.

Objectiu: la permanència?

De cara a la temporada vinent, l’entrenador de l’Sferic declara que “a priori, l’objectiu serà la permanència”. Tot i això, manifesta que “encara hem d’ubicar-nos i conèixer el nivell de la categoria”. El tècnic confia que “la majoria del bloc actual continuarà la temporada vinent”. Tanmateix, creu que “l’equip ha de millorar el factor psicològic en els moments decisius”. En aquest sentit, expressa que “en Segona Catalana haurem de ser més competitius i no perdre la concentració”.

Per la seva part, el Sant Pere “B” no es vol marcar cap objectiu a nivell classificatori. “Tots som conscients que el sènior “A” és la màxima prioritat i, com a mínim, un jugador nostre farà el salt al primer equip. Segurament, això provoqui que algú del Júnior pugi amb nosaltres”, declara Leiva. “De moment no ens marquem cap objectiu pel que fa a la classificació, però estem molt il·lusionats i segurs que competirem”, afegeix.

Matadepera i JET perden la categoria

El primer equip masculí del CB Matadepera no continuarà la temporada vinent a Primera Catalana. Així, va finalitzar la fase regular en onzena posició, amb un balanç de nou victòries i 17 derrotes. D’altra banda, el CN Terrassa sí que ha mantingut la categoria després d’acabar novè en el mateix grup. Per la seva part, la JE Terrassa també ha baixat de Primera a Segona Catalana. Les terrassenques han quedat dotzenes, amb un balanç de 10 victòries i 16 derrotes. En el mateix grup, el CN Terrassa ha assolit la segona posició i aquest cap de setmana disputarà la “final-four” per aconseguir el desitjat ascens a la Copa Catalunya. En la primera eliminatòria, les de Vicente Gómez s’enfrontaran dissabte a les 19.30 hores al Lluïsos de Gràcia, tercer del grup primer.

To Top