Esports

El Terrassasports es presenta al concurs

La societat que gestiona el gimnàs vol optar a obtenir la concessió de tot el complex, que també inclou els dos camps de futbol de les Palmeres i les pistes de pàdel

El gimnàs del Terrassasports és un dels equipaments que han entrat en el concurs per a la concessió / alberto tallón

El Terrassasports, la societat que regenta el gimnàs d’aquest complex, té previst ben aviat presentar-se a licitació per continuar gestionant-lo. Des del passat dimecres, ja es poden presentar les sol·licituds per guanyar la concessió dels camps de futbol de les Palmeres i la resta de les instal·lacions que engloben aquest complex, que serà considerat d’utilització privativa d’un bé municipal. El termini per a la presentació de sol·licituds per optar a aquesta concessió expira el pròxim 14 de juny, a les 23.59.59 hores.

El concurs per a la concessió dels terrenys de les Palmeres, que inclouen el centre esportiu Terrassasports, amb les seves pistes de pàdel incloses, el camp de futbol 11 i el camp de futbol 7, que ara gestiona a Fundació Unió Futbol Base Jabac i Terrassa, va començar a gestar-se el passat 23 de novembre del 2023, quan el ple de l’Ajuntament de la ciutat va aprovar l’inici de la tramitació de la concessió administrativa.

El consistori, després de fer-se pública la informació sobre el procés a seguir, va rebre cinc al·legacions al plec de clàusules administratives. De les al·legacions presentades, només va acceptar en part una que va presentar el Club Natació Terrassa, que a través del seu president Joan Herrera, ja havia manifestat públicament la seva intenció de presentar-se a aquest concurs. L’Ajuntament va considerar que l’adjudicatari assumeix el risc i ventura de la concessió, però admetia el canvi d’un aspecte del punt 10 de la clàusula i, per tant, en aquest cas aplicarà una fórmula matemàtica per ajustar una part variable del cànon. La petició consistia a adaptar tota la quantitat a l’explotació econòmica.

Resta de les al·legacions

La resta que es van presentar van ser refusades per l’administració. Tres van presentar-se, respectivament, des del Terrassa FC i el Jabac, les dues relacionades sobre usos de les instal·lacions; i l’altra per part d’un dels usuaris del Terrassasports, que demanava respectar les tipologies de quotes vigents, Els veïns del carrer d’Antoni Bros, al qual dona el camp de futbol, també en van presentar una, en la qual se sol·licitava que el plec inclogui exigències sobre l’ús d’aquest camp, per evitar-ne la contaminació acústica i lumínica patida fins ara.

La base del procediment estableix una concessió de 20 anys, una inversió mínima d’1,3 milions els dos primers anys i mig (2,9 milions en total, sense IVA), a més d’un cànon anual variable que estarà vinculat a la previsió d’ingressos estimats per part de l’entitat adjudicatària. Una xifra que estaria al voltant dels 20.000-22.000 anuals, segons algunes estimacions.

To Top