Esports

Els clubs locals critiquen el Terrassa FC

Les demandes de l’entitat terrassista de disposar de més instal·lacions per al futbol base no ha passat per alt als clubs de la ciutat, que demanen “més respecte i sensibilitat” al Terrassa

Diversos equips de futbol base del Terrassa FC, durant un entrenament a l’Estadi Olímpic / alberto tallón

En els clubs terrassencs no ha agradat que el Terrassa FC demani més instal·lacions a l’Ajuntament argumentant que l’Estadi Olímpic és insuficient per atendre els seus 1.100 futbolistes de categories de base. L’entitat que presideix Jordi Cuesta ha anunciat que es veurà obligada a deixar 300 d’aquests nens i nenes sense jugar, ja que no disposa de camps suficients i els que venia utilitzant fins ara els els volen llogar a un preu que l’entitat terrassista entén com abusiu o fora de mercat.

Els clubs de futbol de la ciutat han fet sentir la seva veu a través d’un comunicat de l’entitat que els uneix, l’Associació de Club de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC), en el qual demanen al Terrassa FC “més respecte i sensibilitat”. El text comença recordant que “com tothom ja sap, des de fa molts anys, les instal·lacions esportives de la ciutat de Terrassa estan cedides a les entitats, les quals intentem fer la millor gestió possible envers les nostres necessitats i possibilitats. Tenint en compte els espais que gestionem, els horaris, la capacitat de treball i la seva organització”.

Considera l’ACFTC, de la qual també forma part des de fa alguns anys el mateix Terrassa FC, que “tots els clubs haurien de tenir clar quina és la seva capacitat de creixement i la seva línia de projecte, en funció de l’espai que tenen i els recursos dels quals disposen”. Critiquen les pretensions del Terrassa FC, argumentant que “parlar de futbol professional i assimilar-ho a tenir un gran volum de nens i nenes està més proper a una necessitat de recursos econòmics que no pas a la qualitat”.
Continuen assenyalant que els responsables del Terrassa “demanen camps i més camps, sense cap despesa, i volen que siguin gestionats per ells. I a la vegada diuen que no volen fer desaparèixer clubs de la ciutat i que les instal·lacions estan infrautilitzades”.

Menysteniment

No amaguen els clubs terrassencs que se senten menystinguts per les demandes i pretensions del primer equip de la ciutat. I demanen al club que presideix Jordi Cuesta “que coneguin una mica més la història de totes les entitats esportives de la ciutat, entitats que treballem i col·laborem sense cap afany de lucre des de fa molts i molts anys. Així podran veure la realitat del dia a dia de cada club, la seva organització, el seu sacrifici, el seu esforç i el gran treball que hi ha darrere de molta gent”.

En aquest sentit, cal assenyalar que el Terrassa FC es troba immers aquests dies en negociacions amb els responsables municipals per tal de trobar una alternativa que eviti haver de deixar sense futbol a uns 300 nens i nenes del seu futbol base.

L’Ajuntament ja ha parlat amb el Pueblo Nuevo 2002

L’Ajuntament de Terrassa s’ha compromès a crear un equip de treball amb el Terrassa FC per tal de fer una anàlisi concreta de les necessitats de l’entitat a mitjà i llarg termini, amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de nous espais que reclama l’entitat. Després de la reunió que la CEO del Terrassa, Marta Armengol, va mantenir a l’Ajuntament amb l’alcalde Jordi Ballart i la regidora d’Esports Sarai Gascón, l’Ajuntament s’ha ofert per mediar entre el Terrassa i d’altres clubs egarencs per trobar nous espais. S’ha parlat amb els gestors del camp de Poble Nou i es valoren també els del Bon Aire i les Fonts.

To Top