Esports

Comunicat del Terrassa FC sobre l’actualitat del seu futbol base

El club sostè que la decisió de prescindir d’uns 300 integrants del seu futbol base té relació amb la manca d’espais per als entrenaments

El futbol base només tindrà l'Estadi Olímpic per entrenar-se a partir de la temporada que ve / Alberto Tallón

El Terrassa FC ha emès un comunicat amb relació a la problemàtica derivada amb el futbol base i la seva decisió de prescindir d’uns 300 infants per la manca de camps d’entrenament. També tracta sobre les reunions que ha establert recentment amb l’Ajuntament de la ciutat per tractar sobre aquestes qüestions.

Comunicat oficial del Terrassa FC sobre l’adequació de futbol base terrassista als espais disponibles:

Actualment, el Terrassa FC té la concessió de l’Estadi Olímpic de Terrassa, i quan ha estat possible ha llogat espais disponibles a altres clubs. De fet, els equips de futbol base d’aquesta temporada 23/24 estaven confeccionats per a utilitzar les instal·lacions del Pla del Bonaire i Pueblo Nuevo, però finalment aquesta última instal·lació, per decisions pròpies del club gestor, no es va poder utilitzar i vam haver de readaptar espais i horaris a les instal·lacions disponibles.

Per a la temporada vinent (2024-2025) hem decidit no seguir en les instal·lacions del Pla del Bonaire, camp de propietat de la Generalitat de Catalunya, perquè no està en condicions adequades en relació amb les quotes que paguen les famílies i ens han comportat molts problemes durant tota aquesta temporada (lesions, talls de llum, suspensions de partits…). A més, considerem que no és just pagar el triple, sense cap garantia de millora de les instal·lacions.

Tampoc hem trobat altres instal·lacions alternatives que puguin suplir aquesta falta d’espai perquè l’organització esportiva de la ciutat comporta que totes les instal·lacions es trobin cedides a altres entitats, i no hem rebut propostes que encaixin amb les necessitats del club i que garanteixi la qualitat que volem oferir a les nostres famílies de futbol base.

Per consegüent, volem comunicar que el Terrassa FC ha decidit adequar l’estructura de futbol base als espais que té cedits, amb l’objectiu de garantir la qualitat i la uniformitat. Aquesta decisió comporta passar d’una estructura de 19 equips de futbol 11, 23 equips de futbol 7 i 17 equips de futbol femení, a una estructura de 15 equips de futbol 11, 15 equips de futbol 7 i 14 equips de futbol femení. Només llogarem altres instal·lacions per a partits quan no hi hagi espai suficient a l’Estadi Olímpic i per a algunes sessions d’entrenament puntuals.

Així mateix, entenem el malestar de moltes famílies i part de la massa social, i per aquest motiu hem estat citats per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a trobar una solució a aquesta situació. En aquesta reunió s’ha mostrat la preocupació tant de club com de l’Ajuntament, alhora que el consistori s’ha ofert a mirar d’ajudar en la mediació d’espais per a intentar tancar algun equip menys. Fins al moment les alternatives que ens han plantejat d’altres instal·lacions no s’adeqüen al preu, la qualitat o els horaris disponibles. Però continuarem treballant.

D’altra banda, ens hem instat a treballar conjuntament per a dotar en temporades pròximes al Terrassa FC dels espais que permetin aconseguir una estructura similar a clubs d’altres ciutats, com per exemple el CE Sabadell.

El club vol deixar clar que tots els jugadors i jugadores que no tinguin plaça al Terrassa FC tenen l’opció de continuar practicant aquest esport a la ciutat, o passar a un esport similar com és el futbol sala terrassista. Seguint els acords signats de col·laboració, tots tenen garantida una plaça al Matadepera FC. D’altra banda, existeix capacitat suficient en l’ampli nombre de clubs de la ciutat perquè ningú quedi fora d’aquest esport federat.

Sensibles a la situació, el club ha avançat les reunions amb les famílies més d’un mes i mig de la data prevista. Finalment, volem aclarir que és política del club, que ens diferencia de molts altres, que sempre autoritzem a totes les jugadores i jugadors a provar quan ho desitgen en altres clubs de la ciutat (menys en esportistes amb beca esportiva en equips d’alt rendiment, Juvenil A, que s’estudia cas per cas), sense que aquest fet tingui cap repercussió negativa per al jugador ni per a les famílies en la nostra tasca formativa, ni en el seu rol dins l’equip.

Les famílies que desitgin provar en altres entitats, només han de comunicar-ho al nou club, aquest últim ho ha de transmetre via Intranet de la Federació Catalana de Futbol i el Terrassa FC respondrà afirmativament. Tal com mana el protocol.

To Top