Esports

Carlos García Cuenca seguirà a la selecció femenina fins al 2028

El gallec tindrà dedicació exclusiva i deixarà la banqueta del Polo en acabar la temporada

Carlos García Cuenca es va fer càrrec de l'equip espanyol el passat mes de setembre

La Real Federació Espanyola de Hockey (RFEH) ha renovat el contracte de l’actual seleccionador espanyol femení absolut, Carlos García Cuenca, fins a l’any 2028. El nou contracte amplia les seves responsabilitats a la federació i contempla dedicació exclusiva. Cuenca, per tant, deixarà la banqueta del conjunt masculí del Polo en acabar la “final-four”, el diumenge 26 de maig. L’entrenador gallec està ara centrat en la preparació dels Jocs Olímpics de París 2024 i seguirà al capdavant de la selecció femenina, com a mínim fins després dels Jocs Olímpics de Los Ángeles 2028. Un dels seus actuals ajudants és l’entrenador del conjunt masculí del CD Terrassa, l’egarenc Jordi Fitó.

L’entrenador gallec, que va dirigir el CD Terrassa fa un parell de temporades, va accedir al càrrec de seleccionador espanyol al setembre de l’any passat en substitució de l’anglès Adrian Lock, que va ser destituït. Des de la Federació Espanyola entenen que ha complert amb escreix els objectius fixats i li valoren el “canvi de dinàmica en el joc i en les jugadores”, un factor que el va dur a classificar l’equip per als Jocs Olímpics d’aquest estiu a París després d’assolir la classificació al Preolímpic de València.

Més atribucions

A partir d’ara, les seves responsabilitats com a referent del hockey femení espanyol aniran més enllà de la seva feina a la banqueta. A banda de fer de seleccionador, treballarà de manera conjunta amb la direcció esportiva i prendrà part en l’execució de l’estratègia per tal de fer créixer el hockey femení espanyol. També s’encarregarà de formar entrenadors de les categories inferiors i liderarà seminaris formatius per al Hockey Hub de la Federació. Coordinarà també diferents accions amb entrenadors i directors dels diferents equips de la lliga femenina i supervisarà i coordinarà els diferents centres d’alt rendiment.

“Estic molt feliç amb aquest nomenament. És una responsabilitat enorme i també la gran fita per a qualsevol entrenador”, ha explicat Carlos García Cuenca, que ha reiterat la confiança que han dipositat en ell tant el president de la RFEH, Santi Deó, com la seva junta directiva. “Espero correspondre amb treball, lleialtat i èxits“, ha assenyalat. Ha agraït també a la Federació i al seu club, el Polo de Barcelona, per haver-li permès compaginar fins ara les dues tasques com a entrenador. El tècnic ha guanyat quatre lligues i sis Copes del Rei amb el RC Polo de Barcelona.

Carlos García Cuenca s’ha fixat com a repte final els Jocs Olímpics de Los Ángeles 2028. “En aquest llarg camí, treballaré amb la selecció absoluta, però també amb la sub-21, sub-18 i sub-16. Volem organitzar una línia femenina compacta per al hockey espanyol, amb un mètode de treball en el qual totes les àrees treballin de manera coordinada”.

Santi Deó, president de la RFEH, per la seva banda, ha assenyalat: “En la seva àmplia trajectòria dins del hockey espanyol, el Carlos ha demostrat que és la persona ideal per afrontar els diferents reptes que tenim com a federació. És la persona adequada per elevar el nostre rendiment a tots els nivells i seguir creant un equip competitiu i guanyador de cara al proper cicle olímpic”. Cuenca té ara focalitzat el seu interès en la Nations Cup que tindrà lloc el mes vinent a l’Estadi Martí Colomer de Terrassa, classificatòria per a la pròxima edició de la Pro League femenina, així com, evidentment, per als Jocs Olímpics de París.

To Top