Esports

Clara Ycart tornarà al CD Terrassa

La defensora terrassenca de 25 anys cursarà un màster el curs vinent a Barcelona, però té previst marxar de nou l’any 2025 a Düsseldorf, on ha jugat les tres darreres temporades

La jugadora terrassenca Clara Ycart, amb la samarreta del CD Terrassa / cd terrassa

La jugadora internacional terrassenca Clara Ycart (25 anys) jugarà la temporada vinent al CD Terrassa. La defensora egarenca va començar a jugar al planter de l’Atlètic, però en edat cadet va marxar al club de les Pedritxes, on va jugar a la Divisió d’Honor fins a l’estiu del 2021, quan va decidir provar fortuna a Alemanya i va fitxar pel Düsseldorfer.

La tornada d’Ycart al CD Terrassa sembla tenir, però, data de caducitat. La jugadora farà un parèntesi d’un any en la seva trajectòria a Alemanya, però quan s’acabi la temporada 2024-2025 tornarà a Düsseldorf, on té fixada la seva residència.

El seu retorn al hockey terrassenc obeeix al fet que el curs vinent estudiarà un màster a Barcelona. Per aquest motiu, va decidir tornar a la lliga espanyola. Ha rebut diferents ofertes, però ha decidit tornar al CD Terrassa, per bé que és conscient que hi ha d’altres equips més competitius.

Durant les tres temporades que ha jugat al Düsseldorfer HC alemany, un dels millors equips d’Europa, Ycart ha competit al màxim nivell i ha aprofitat per estudiar alemany. El seu Düsseldorfer és segon a la lliga i ha obtingut ja la classificació per als “play-off” pel títol, que es disputaran a finals de maig. El mes de febrer d’aquest any es va proclamar campiona d’Europa de hockey sala amb el conjunt alemany en imposar-se a la final celebrada a la ciutat turca d’Aranya.

Tres lligues

Clara Ycart va arribar al Düsseldorfer quan aquest equip acabava de guanyar la primera lliga de la seva història. En la seva primera temporada a Alemanya, la 2021-2022, es va proclamar campiona de lliga. El mateix any va guanyar la lliga de hockey sala, una modalitat molt practicada a Alemanya. La temporada següent va reeditar el títol de lliga de hockey sala.

La de Clara Ycart és la primera incorporació del conjunt de les Pedritxes de cara a la temporada vinent. Es tracta d’un reforç importantíssim per al primer equip femení de l’entitat, entrenat per l’argentí Alejandro Ayabarrena.

Va deixar la selecció l’any passat

Clara Ycart era una fixa en les convocatòries de la selecció, però després de l’Europeu de Mönchengladbach de l’any passat va prendre la decisió de deixar l’equip per poder-se dedicar als estudis. Així li ho va comunicar a l’aleshores seleccionador, Adrian Lock. L’egarenca va debutar el 2017 amb l’absoluta. El 2019 va viure la seva millor temporada, amb la consecució de la medalla de bronze a l’Europeu d’Anvers.

To Top