El CN Terrassa frega la classicació per a la final de Copa

Els de Dídac Cobacho han perdut per 5 a 6 en el derbi vallesà davant del CN Sabadell, que diumenge jugarà la gran final contra el Barceloneta

El porter madrileny del CN Terrassa Pepe Motos, aturant un llançament dels sabadellencs en la semifinal d'aquest dissabte / RFEN

Ho ha tingut a tocar el CN Terrassa, que no era favorit en el derbi vallesà de les semifinals de la Copa del Rei de waterpolo, però que ha tingut contra les cordes el CN Sabadell. Ha acabat perdent per la mínima: 5 a 6 (0-1, 1-3, 3-1, 1-1). Els de Dídac Cobacho han fet un gran partit, especialment en defensa, però els ha penalitzat moltíssim el desaprofitament de les accions de superioritat i fins i tot han perdonat dos llançaments de penal. En la primera semifinal, el gran favorit, CN Atlètic Barceloneta, ha derrotat per 16 a 8 al CN Barcelona i la final de diumenge a les 11.30 enfrontarà a la piscina de Son Hugo de Palma de Mallorca el Barceloneta i el Sabadell.

Les coses no han començat gens bé en la segona semifinal per a un CN Terrassa que ha arribat a perdre per 0 a 4 i ha marcat un sol gol en els dos primers períodes. Blai Mallarach ha inaugurat el marcador al minut 5. Ja al segon període, l’ex del Terrassa Alberto Barroso ha fet el 0 a 2 en superioritat i Fran Valera ha anotat el tercer un minut més tard. Quan faltaven 26 segons per al descans, Kanstantsin Averca ha fet un 0 a 4 que feia molt de mal. Ha tret el cap el conjunt de Dídac Cobacho i Ignasi Bargalló, autor de tres dels cinc gols egarencs, ha fet l’1 a 4 a vuit segons del descans.

Gran reacció terrassenca

A la represa, Ignasi Bargalló ha fet el 2 a 4 en palmejar una gran assistència des de la dreta d’Oriol Rodríguez. Segons després, Agustí Pericas ha vist la tercera exclusió. Però el Terrassa no ha abaixat els braços. Ben al contrari. Ha continuat defensant bé i retallant distàncies en el marcador. Gerard Cuacos ha fet el 3 a 4 al minut 2. Les defenses continuaven manant, però al minut 7 d’aquest tercer acte, l’alemany Flynn Schütze ha anotat el 3 a 5 per als de Quim Colet. Ha emergit llavors de nou Bargalló, que ha fet el 4 a 5 a cinc segons per tancar el quart.

La igualtat ha estat màxima en el darrer període. Als dos minuts, el capità Ricard Alarcón ha empatat el partit de penal a cinc gols. Ningú no es decidia a posar-se per davant de nou fins que Fran Valera ha fet, també de penal, el 5 a 6 definitiu per als sabadellencs. Els àrbitres han expulsat al segon entrenador del Sabadell, Ferran Plaza. Veurien després, la vermella el capità del Terrassa Ricard Alarcón i el sabadellenc Kanstantsin Averka.

Quan quedaven 100 segons per acabar, Alarcón ha disposat d’un penal per empatar el partit, però el porter Edu Lorrio, extraordinari durant tota la semifinal, ha aturat el llançament. Els egarencs han disposat encara d’un parell d’atacs per empatar, però el Sabadell s’ha defensat i s’ha classificat per a la final de diumenge amb moltes més dificultats de les previstes.