Esports

Un jove club de hockey amb accent terrassenc

Gràcies a la implicació i els coneixements del terrassenc Carlos Tost, fa quatre anys es va crear el Club Hoquei Valldoreix. El projecte s’ha consolidat i acompanyen els més joves en els seus primers passos al món del hockey

El Club Hoquei Valldoreix va néixer durant la pandèmia, la temporada 2020/2021

En plena pandèmia, Edeon, una agència catalana especialitzada en màrqueting de continguts, va decidir crear el Club Hoquei Valldoreix, convertint-se en pionera a l’hora de fer-se un club a mida. L’objectiu d’Edeon era crear quelcom propi des de zero i analitzar la seva evolució a mesura que s’apliquen accions de màrqueting. Així, el CH Valldoreix va néixer com una escola de formació base per a nens de 4 a 12 anys.

El terrassenc Carlos Tost, periodista d’Edeon, president i director esportiu del CH Valldoreix, va ser el principal impulsor d’aquest projecte, juntament amb Lluís Feliu, director de l’agència i gerent del CH Valldoreix. A mitjà termini, l’egarenc assegura que “l’objectiu és consolidar-se com a escola referent en categories base”.

Durant els seus inicis, la temporada 2020/21, des de l’agència de màrqueting van promocionar el club i van començar a entrenar amb pocs nens. Les sinergies creades entre l’EMD Valldoreix, el Club Esportiu Valldoreix, l’agència Edeon i la Federació Catalana de Hockey van donar els seus fruits. Quatre anys després, el projecte s’ha consolidat i el club compta amb més de 20 infants. “Som un club familiar amb una base ja consolidada”, comenta Carlos Tost. El club no està federat, però organitza partits amistosos cada dos mesos i un entrenament setmanal a les instal·lacions del CE Valldoreix.

Entrenament del Club Hoquei Valldoreix

De fet, la Federació Catalana de Hockey ha organitzat pel pròxim diumenge 14 d’abril una trobada d’iniciació esportiva al Pavelló Municipal d’Esports de Sabadell. En la jornada participaran clubs de hockey que han nascut recentment, com el CH Valldoreix, l’Entitat Esportiva Vacarisses, el Sitges HC, l’Hospitalet i el Sant Feliu.

Un acord de col·laboració

El club vol realçar l’esport base i potenciar un espai familiar i de creixement personal per als més joves, acompanyant-los en les seves primeres passes al món del hockey. Quan acaben la seva etapa d’aleví (fins als 12 anys), el club els ofereix l’oportunitat de continuar entrenant en un altre club de Sant Cugat. En aquest sentit, Carles Tost explica que “tenim un acord de col·laboració amb el Júnior”.

Des del club expliquen que “durant molts anys Terrassa i Matadepera han acaparat tot el protagonisme referent al hockey i a Sant Cugat tenim un molt bon equip (Júnior) que temporada rere temporada destaca positivament”. Per això, afegeixen que “des del club volem donar-los suport en l’impuls base i en reivindicar Valldoreix i Sant Cugat com el principal territori català del hockey”. Tot i això, expressen que “la competència és inherent en els valors de l’esport, però el CH Valldoreix inicialment vol competir contra i amb ell mateix”. En aquest sentit, pretenen que “altres clubs propers ens vegin com una sana alternativa que treballa per impulsar el hockey i que formarà joves esportistes que esperem que juguin durant anys en molts equips diferents”.

Carlos Tost és un dels principals impulsors del projecte

A més, el Club Hoquei Valldoreix s’esforça perquè els infants es formin com a persones i com a esportistes. “Les instal·lacions del CEV i l’ambient familiar és propici per iniciar el CH Valldoreix perquè es troba en un ambient recollit, perquè no volem massificar cap esport i pretenem acompanyar els més joves en la seva evolució com a esportistes i com a persones”, manifesten. No volen ser una llar d’infants, un esplai o una simple activitat extraescolar, sinó que també volen implicar a les famílies fins a tal punt que pretenen oferir entrenaments per a pares i mares en un futur.

Cas d’estudi universitari

Han passat quatre anys des de la seva creació i el club ja s’ha convertit en un cas d’estudi universitari. En Lluís Feliu està impartint classes a Sakarya University (Turquia) i va aprofitar per presentar el club i fer treballar als alumnes d’Administració i Direcció d’Empreses en un cas pràctic on s’explicaven tots els detalls de la fundació i desenvolupament del CH Valldoreix.

Un aficionat al hockey des de ben petit

L’egarenc Carlos Tost, president i director general del club, va practicar hockey al CD Terrassa des d’escola fins a juvenil. De fet, posteriorment va treballar com a responsable de comunicació del mateix club, on va coincidir en l’any del centenari. En paral·lel, del 2006 al 2017 va fer un programa setmanal dedicat exclusivament al hockey a Ràdio Municipal Terrassa.

Un jove club de hockey amb accent terrassenc
To Top