Esports

L’Handbol Terrassa segueix apostant pel planter

La temporada passada, l’Handbol Terrassa va renunciar a Primera Nacional per motius econòmics. Enguany, el seu rendiment a Lliga Catalana no ha estat l’esperat i ja té confirmat el descens a la Lliga Argent, de nova creació

El primer equip de l’Handbol Terrassa ha encadenat dos descensos seguits i jugarà la temporada vinent a la Lliga Argent / ALBERTO TALLÓN

Fa menys d’un any, el primer equip de l’Handbol Terrassa aconseguia la permanència a Primera Nacional. Tot i això, el conjunt egarenc va renunciar a la plaça per motius econòmics. Molts jugadors van decidir llavors canviar de club per continuar competint a Primera Nacional i altres es van retirar. Tot i això, l’entitat terrassenca va apostar per la casa, configurant una plantilla que pogués competir a la Lliga Catalana. Malgrat tot, els resultats no han acompanyat als egarencs en l’actual temporada i ja són un dels equips confirmats per baixar de categoria a la nova Lliga Argent (actual Primera Catalana). L’Handbol Terrassa és penúltim amb només vuit punts i encadena vuit derrotes consecutives.

“Quan vam començar la competició, no teníem la previsió d’estar en descens. Tampoc pensàvem que ocuparíem una posició privilegiada, però sí més tranquil·la”, expressa el director esportiu de l’Handbol Terrassa, Xavi Esteban. “Vam iniciar la segona volta després de Nadal i, des de llavors, hem encadenat un seguit de partits en què els resultats no ens han acompanyat”, comenta.

Aposta per la pedrera

El director esportiu destaca que “tot i que la possibilitat de la salvació s’ha allunyat, els nois treballen molt bé, no han deixat de venir a entrenar i hi ha una gran cohesió a la plantilla, resultats a banda”.

Esteban remarca que “el que impacta són els resultats del primer equip, però la feina que s’està fent des de la base és molt important”. La plantilla d’enguany s’ha configurat a partir de jugadors terrassencs, donant l’oportunitat a altres del segon equip, que van aconseguir l’ascens a Primera Catalana la temporada anterior. “No tenim capacitat per tenir jugadors d’altres entitats i, per això, fem una gran aposta per la gent de la casa i del planter”, indica Esteban. “La filosofia és tenir una identitat pura d’Handbol Terrassa”, subratlla.

La situació del primer equip femení no és tan crítica. Les egarenques estan competint a Lliga Catalana i ocupen la desena posició amb un total de 22 punts. Des del club, fan valdre la seva feina, ja que “tenint en compte les dificultats i les lesions greus que han patit, les noies estan fent una temporada molt digna”. En aquest sentit, afegeix que “no estan salvades, però tampoc estan en una situació de màxim perill”.

Eleccions a la presidència

L’actual junta directiva del club ha convocat eleccions a la presidència pel dijous 25 d’abril. El procés electoral ja està en marxa i Toni Alsina deixarà de ser el president de l’Handbol Terrassa. El seu successor sortirà, però, de la seva junta directiva. A diferència de les eleccions del 2016, hi haurà només una candidatura, que serà automàticament proclamada. En aquest sentit, Xavi Esteban assegura que “s’han convocat eleccions abans d’acabar la temporada perquè complia el mandat i Toni Alsina farà un pas al costat”. A més, manifesta que “el club té continuïtat i, a escala esportiva, les eleccions no tenen cap mena d’influència”. Per tant, malgrat el canvi de president, el club continuarà apostant per jugadors de la casa.

Durant aquests gairebé quatre anys de mandat de Toni Alsina, la construcció de la pista coberta annexa al pavelló de Can Jofresa ha estat un dels projectes clau. Les obres haurien d’acabar aquest mes d’abril, però el pavelló no entrarà en funcionament fins al setembre. “La idea és que a partir del mes de setembre es puguin posar en marxa els entrenaments al nou pavelló”, declara el director general del club.

L’11 d’abril, entrenament del Barça a Can Jofresa

D’altra banda, el primer equip del FC Barcelona d’handbol farà el dijous 11 d’abril una sessió d’entrenament a Can Jofresa. “L’entrenament del Barça és una iniciativa que dona visibilitat a l’esport dins de la nostra ciutat. I no hi ha millor manera de fer-ho que aconseguint que el millor equip del país, i pràcticament d’Europa i del món, vingui a fer una sessió d’entrenament per engrescar als nanos a practicar handbol”.

El segon equip, sense victòries a Primera Catalana

La temporada passada, l’Handbol Terrassa “B” va certificar l’ascens a Primera Catalana, però tot apunta que baixarà de categoria. És últim al grup de permanència i no ha sumat cap punt en tota la temporada, encadenant un total de 12 derrotes. L’equip va perdre jugadors importants que van pujar al primer equip després de la renúncia a la Primera Nacional.

To Top